OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

" Danci vole rukomet? Skoro pa neopisivo! "

08.11.2017.

Mago di Umago vs Lovro Jotić

Dijete Zagreba i član reprezentacije Hrvatske na SP u Francuskoj koje je odigrano ove godine po završetku sezone postao je član danskog Aalborga. Nakon kaljenja u Umagu, Zametu i Dubravi te povratka u matični klub, prvak Danske je novi izazov u njegovoj karijeri. Za Mago di Umago govori Lovro Jotić..

Pozdrav Lovro, u Danskoj si već nekoliko mjeseci, kakvi su dojmovi?

- Pozdrav svima, dojmovi su odlični, počevši od kluba, grada i općenito države. Danska mi se jako sviđa, sjajno uređena zemlja, bez problema koji su kod nas svakodnevnica. Život je jednostavan, sve štima no ljudi su malo "prehladni" za moj ukus.

Predstavi nam malo klub, ligu, način treniranja?

- Trenira se odlično, uglavnom jednom dnevno i to ujutro sa puno video analize i taktike. Sve je organizirano profesionalno, na vrhunskoj razini.

- Igramo EHF Ligu prvaka i domaće prvenstvo čija me kvaliteta jako iznenadila, sa puno sjajnih klubova i igrača pa ne čudi da njemački klubovi uglavnom uzimaju igrače iz danske lige.

                                       

- Liga je jaka i ako nisi 100% unutra izgubit ćeš doma od ekipe koja je tek ušla u ligu bez problema. Prezadovoljan sam, puno učim, trener Aron Kristjansson, Islanđanin je znalac i mislim da sam ispravno izabrao.

Danci vole rukomet?

- Igrao sam hrvatsku ligu, SEHA ligu no ovo ovdje se ne može usporediti. Rukomet je ovdje pa skoro sport broj 1, pune dvorane gdje god dođemo, sjajna atmosfera, navijači i simpatizeri kluba koji idu na sva gostovanja. Skoro pa neopisivo! 

Ima li istine u tome da se porazi ne shvaćaju toliko tragično, da je u pobjedi i porazu "sve cool, sutra je novi dan" ?

- Danci kao što sam rekao jesu "hladniji" nego mi no kad se izgubi i nije baš "sve cool", pogotovo u Aalborgu jer su aktualni prvaci Danske i očekivanja su velika. Dosta rade na tome da i nakon poraza izvuku ono najbolje, analizira se što nije bilo dobro i ne dopušta se da "padaš" psihički.

Kako ispunjavaš svoje slobodno vrijeme?

- Uglavnom se svodi na druženje sa momcima iz kluba ili ako mi neko doleti iz Hrvatske djevojka, brat. 

                                            

- Grad je pun zanimljivih mjesta i realno ti ne može bit dosadno no istina je i da slobodnog vremena imam jako malo, stalno smo na putu tako da i nisam previše doma. Kad jesam, standardno, malo televizija, mobitel, tu i tamo koja šetnja po gradu koji nije prevelik ali je jako zanimljiv i "živ" jer je studenski grad i ima puno mladih ljudi. 

- Učim se i kuhati (smijeh).

                                            

Učiš li jezik?

- Što se tiče jezika, Danci savršeno govore engleski tako da s tim nemam problema. Klub mi nije uvjetovao učenje danskog jezika ali im je bilo bitno da znam engleski. Iako, od kad sam došao dosta sam toga pohvatao, pogotovo ovaj "rukometni jezik" što i je najvažnije. 

Bio si član reprezentacije u Francuskoj. Kako si vidio pripremne utakmice sa Slovenijom?

- Bile su to dvije odlične tekme i moram priznati da je po meni naša repka malo promjenila stil igre i to nabolje. Dvije "prijateljske" utakmice sa Slovenijom su bile odličan test za naše momke u kojima je izbornik mogao provjeriti još neke igrače, vidjeti situaciju i vjerujem da može biti zadovoljan. 

- Mene osobno je oduševila atmosfera na domaćoj utakmici i to što je reprezentacija uspjela privući veliki broj navijača nešto više od dva mjeseca prije početka EP. Siguran sam da će EP biti sportski spektakl u svakom smislu.

Lovro, hvala na razgovoru za portal i puno sreće i uspjeha ti želimo.

- Hvala, veliki pozdrav iz Danske svim čitateljima portala.

 

Foto: Allborg Handbold Instagram

OGLAS