OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

"Cindrić je igrač koji trenutno čini najveću razliku"

12.01.2018.

Mago di Umago vs Venio Losert

Nekoliko sati prije početka Europskog rukometnog prvenstva razgovarali smo s Veniom Losertom, proslavljenim hrvatskim rukometašem koji nam je dao svoje viđenje o predstojećem prvenstvu kojemu je domaćin Hrvatska..

Venio, večeras otvara se Euro. Stanovnik si Splita, odnosno njegove okolice pa za početak možeš li nam reći osjeća li se euforija u Splitu, kakva je situacija na terenu nekoliko sati prije prve utakmice?

- Veliki je interes za Euro i to se osjeća na svakom koraku, pogotovo za prvu utakmicu protiv Srbije. Ne sumnjam da će Split, njegovi građani i cijela Dalmacija pokazati da su odličan domaćin i odlični navijači koji će hrvatskoj reprezentaciji pomoći da ostvari zacrtani cilj, a to je prolazak u drugi krug natjecanja sa maksimalnim brojem bodova.

Jučer je Lino Červar objavio popis 16 igrača. Komentar?

- Izbornik ima najbolji uvid u trenutnu formu igrača te ideju kako želi igrati na prvenstvu te je tome prilagodio izbor igrača za prvi krug natjecanja.

- U svakom slučaju velika je prednost što se kroz natjecanje dosta velik broj igrača može mijenjati tako da je moguće da kroz turnir vidimo i igrače koji trenutno nisu u kombinaciji.

- Svi igrači su važni i mislim da izbornik može imati puno povjerenje i u one igrače koje je trenutno ostavio u pričuvi.

Hrvatska je jedan od favorita turnira, kao domaćin od toga ne možeš i ne smiješ bježati. Kako si vidio pripreme do sada, ima li nekih iznenađenja za tebe, može li HR do kraja i tko su favoriti iz drugog reda?

- Hrvatska zbog svoje rukometne tradicije i izvrsnih rezultata u prošlosti ne može pobjeći od uloge jednog od kandidata za medalju, ali to nam ne bi trebao biti pritisak nego motivacija da se kao i uvijek do sad pokažemo u najboljem svijetlu, a sam turnir će pokazati koliko daleko možemo doći.

- Ja u svakom slučaju vjerujem u kolektivnu i individualnu kvalitetu našeg tima, te da uz veliku borbenost kao dodatnu vrijednost mogu napraviti izvrstan rezultat.

- Kao favorite za borbu za medalje uz Hrvatsku vidim nekoliko ekipa od kojih bi istaknuo Njemačku, Francusku, Dansku, Španjolsku i Norvešku. Bit će to zanimljiv turnir, možda najizjednačeniji do sad i vjerujem da ćemo svi uživati u kvalitetnom rukometu.

Lino Červar...stari vuk čije je vrijeme prošlo kako kaže Pepi Manaskov ili misliš da još "može povući"?

- Lino iza sebe ima puno velikih natjecanja i osvojenih medalja i sigurno zna kako želi doći do zacrtanih ciljeva. Energije i motiva ima jako puno, a rezultat će biti taj koji će pokazati koji su treneri na ovom prvenstvu napravili najbolji posao.

Utakmica sa Srbijom rasprodana odavno, puno gledalište dočekuje utakmicu koja je više od samog rukometnog dvoboja...po tebi, tko osjeća veći pritisak, Hrvatska ili Srbija?

- Hrvatska u svakom slučaju osjeća veći pritisak, ali vjerujem da će se igrači znati nositi s pritiskom i ostati koncentrirani na ono najbitnije, a to su pobjeda i 2 boda koja bi nam dala pozitivnu atmosferu za nastavak natjecanja. 

Od koga očekuješ da nadmaši svoje dosadašnje domete, da li je došlo vrijeme da Luka Cindrić preuzme palicu reprezentacije kao što to čini u Vardaru?

- Vjerujem da imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji imaju iskustva sa velikih natjecanja i kontinuitet igranja u reprezentaciji, a igrač za kojeg mislim da trenutno može napraviti najveću razliku u odnosu na naše protivnike je definitivno Luka Cindrić.

Za kraj razgovora reci nam kako planiraš provesti Euro, aktivno u dvorani ili u krugu prijatelja i porodice uz tv?

- Prvi krug europskog prvenstva ću pratiti uz male ekrane u krugu obitelji i prijatelja, i bit ću kao i uvijek veliki navijač naše reprezentacije.

- Vjerujem u pozitivan ishod prvog kruga tako da u drugom krugu mogu gledati utakmice u dvorani.

Venio, i mi se nadamo pozitivnom ishodu, pa da skupa gledamo borbu za medalje i uživamo u vrhunskom rukometu. Hvala na razgovoru za Mago di Umago!

- Hvala vama i pozdrav svim čitateljima!

 

Foto: gol.hr

 

OGLAS