OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

"Dokazat ćemo da smo momčad za vrh!"

10.02.2017.

Mago di Umago VS Tomislav Severec

 

U subotu, 11.2.2017. kreće proljetni dio Premijer lige. 

Promjena sustava natjecanja (smanjenje broja klubova na 10) donijela je jednu od najneizvjesnijih sezona i dok je RK Dubrava gotovo pa sigurna, još šest klubova ima realne šanse (svi unutar 4 boda) i ambiciju da se uvrste na popis Lige za prvaka gdje ih čekaju SEHA ligaši PPD Zagreb i NEXE Našice. 

Najavu za početak natjecanja dao nam je trenutno 1. strijelac Premijer lige (76 golova u 10 utakmica, uz realizaciju 68%), lijevi vanjski MRK Umag, 19-godišnji Tomislav Severec..

 

Pozdrav Tomislav, nakon zimske pauze počinje nastavak natjecanja u Premijer ligi. "Gusto" je na tablici, Umag gostuje u Zagrebu kod Metalca, što očekuješ od nastavka natjecanja i koje klubove ti vidiš na kraju u Ligi za prvaka?

- Pozdrav svim čitateljima, napokon počinje drugi dio prvenstva, trenutno smo 5. na tablici ali znamo da možemo puno više, što ćemo u drugom dijelu i dokazati te se iskreno nadam, završiti među prva četiri.

- Drugi dio otvaramo s Metalcem koji je oslabljen u odnosu na početak prvenstva no to je i dalje čvrsta momčad koja se bori za opstanak i siguran sam da možemo očekivati tešku utakmicu.

- Mi otvoreno dolazimo s ciljem da pobijedimo i odnesemo dva boda iz Zagreba koji su nam izuzetno važni za nastavak natjecanja. Na kraju regularnog dijela sezone mislim da bi Dubrava, Poreč, Varaždin i mi trebali izboriti Ligu za prvaka.

Koliko si zadovoljan odlukom da pređeš u MRK Umag i samim životom Umagu? Biti prvi strijelac u svojoj premijernoj sezoni Premijer lige nije mala stvar?

- Prezadovoljan sam odlukom da pređem u Umag, ljudi su me jako lijepo prihvatili, odlično se trenira što mi je od svega najbitnije. Momčad je dobra, atmosfera u klubu je odlična, upoznao sam i stekao mnogo novih prijatelja koje ću zauvijek pamtiti.

- Lijepo je živjeti u Umagu, grad je jako lijepo uređen i siguran sam da će biti lijepo provesti jedan dio svoje rukometne karijere u ovom gradu. Što se mojih nastupa tiče, nakon napornih treninga naravno da dolaze i dobri rezultati. Dajem sve od sebe na svakom treningu i u svakoj utakmici što je rezultiralo mojim dobrim igrama i tome da sam trenutno vodeći strijelac lige tako da i nisam baš previše iznenađen.

- Želio bih naglasiti da bi sve to bez pomoći mojih suigrača i trenera u klubu bilo puno teže ostvariti!

Reci nam svoju priču, otkud dolaziš, gdje, kad i zašto počinješ trenirati rukomet? Tko ti je rukometni uzor?

- Dolazim iz Brckovljana, malog mjesta kraj Dugog Sela a rukomet sam počeo trenirati u RK Polet, najviše zbog mojih prijatelja koji su se upisali na rukomet pa sam tako i ja krenuo za njima i čini se za sad da je to bila dobra odluka.

- Rukomet je ujedno jedini sport koji sam ikada trenirao a uzor mi je Nikola Karabatić.

Tko su treneri koji su te vodili kroz mlađe dobne skupine i kada ulaziš u seniorske rukometne vode?

- U RK Polet prvi trener mi je bio Denis Klaus a trenirali su me još i Nenad Lovrić, Danijel Marić te Ivan Jukić.

- Nakon završetka osnovne škole prelazim u RK Dugo Selo gdje me je također trenirao Denis Klaus u mlađe kadetskom uzrastu. U kadetskom uzrastu, trener mi je bio Zvonko Kaleb koji me je i uveo u seniorski rukomet i trenirao u seniorskoj momčadi u koju sam ušao sa 14 godina.

Stalni si član mlade reprezentacije Hrvatske. Nakon 4. mjesta prošlog ljeta na Euru u Danskoj, u srpnju ove godine čeka te Svjetsko prvenstvo u Alžiru. Očekivanja?

- Da, nakon odličnog 4. mjesta na europskom prvenstvu, shvatili smo da možemo otići daleko. Očekivanja suigrača i mene osobno su velika i svima nam je cilj uzeti medalju te se nadam da ćemo u oproštaju od nastupa u mladim selekcijama Hrvatske u tome i uspjeti.

I za kraj, želje i ambicije u budućnosti za karijeru, krajnji cilj?

- Moje ambicije su jako velike, kao i svakom mladom igraču. Želim uspjeti u svojoj rukometnoj karijeri, otići u veći klub gdje se mogu dalje usavršavati kao igrač i na kraju kao čovjeku, steći mnoga nadam se lijepa rukometna i životna iskustva.

Tomislave, hvala na razgovoru i puno sreće u daljnjoj karijeri.

- Hvala vama i sportski pozdrav svim čitateljima portala Mago di Umago.

 

Foto: MRK Umag 

OGLAS