OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

EURO M18 HRVATSKA - SLOVENIJA - Ivan Panjan: "Mi smo Hrvatska i ciljamo visoko!"

19.08.2016.

Uoči večerašnjeg polufinala Eura M18 u kojem je reprezentaciji Hrvatske protivnik reprezentacija Slovenije, naš sugovornik je Ivan Panjan (PPD Zagreb), vratar reprezentacije koji je već dva puta izabran za igrača utakmice na ovom turniru (Češka, Njemačka).

Pozdrav Ivane, čestitamo tebi i momčadi na dosadašnjim nastupima te želimo da nastavite tako. 

- Pozdrav svim čitateljima i hvala na čestitkama i željama u moje i ime cijele momčadi.

Reci nam kako si se počeo baviti rukometom i kako to da si izabrao stati među vratnice?

- Rukometom sam se počeo baviti u Sisku, točnije u rukometnom klubu "Siscia". Treniram od 1. razreda osnovne škole te sam  prvotno počeo kao igrač u polju ali nakon otprilike pola godine treniranja došli smo na utakmicu i nismo imali golmana pa sam upitao ternera da li mogu probati braniti s obzirom da mi je otac bio golman. Stao sam na gol, svidjelo mi se i tako sam ostao na golu.

- Inače, glavni razlog početka bavljenja rukometom su moj otac te pokojni djed koji su se također bavili rukometom tako da mogu reći da mi je rukomet "u krvi".

Prokomentiraj nam ukratko dosadašnje nastupe naše reprezentacije na turniru i što očekuješ od nastavka natjecanja?

- Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan našim nastupima (5 utakmica, 4 pobjede i jedan neriješen rezultat), djelujemo kao prava momčad te osjećam kako se forma cijele momčadi diže iz utakmice u utakmicu. Mi smo Hrvatska i ciljamo visoko! 

Imamo li neku posebnu taktiku za večerašnji polufinalni ogled?

- Vjerujem da će nas izbornik Panza sa stručnim stožerom uputiti što i kako nam je činiti ali smatram da je najvažnije da nastavimo kao i do sada, da pristup svakog od nas bude na najvišoj razini te da damo sve od sebe.

- Sloveniju respektiramo jer su zbilja dobra momčad no ako odigramo kako znamo trebalo bi biti sve u redu. 

Već si dva puta izabran za igrača utakmice. Forma je na nivou?

- Da, jako sam zadovoljan trenutnom formom, dobro smo radili na pripremama i nadam se da će tako ostati sve do kraja. Naglasio bih i da su moje obrane plod odlične igre svih nas u obrani, suigrači pomažu meni a ja im uzvraćam na najbolji mogući način. Također bi istaknuo kvalitetan rad našeg trenera vratara, gdina Ivana Pavlakovića te zahvalio izborniku što vjeruje u mene.

Osobni ciljevi u daljnoj karijeri? 

- Najvažnije mi je da treniram i dalje na visokom nivou, siguran sam da će trud i odricanje donijeti rezultate. Naravno da mi je želja da što više napredujem te se nametnem u skoro vrijeme trenerima prve momčadi PPD Zagreb ali ponavljam, trening i rad na sebi su mi trenutno na prvom mjestu.

Ivane, hvala ti na razgovoru za portal Mago di Umago a tebi i reprezentaciji želimo puno sreće večeras i da odete do kraja!

- Hvala i Vama te ovim putem pozivam naše vjerne navijače da dođu večeras u što većem broju te nam pomognu na putu do finala.

 

Polufinalna utakmica Hrvatska – Slovenija igra se večeras u dvorani "Fran Galović" u Koprivnici s početkom u 20:00.

Izravan prijenos možete pratiti na: https://www.youtube.com/watch?v=oKy775U53hU

foto: HRS / © G.I. Tepeš 

OGLAS