OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

EURO M18 HRVATSKA - ŠVEDSKA - Halil Jaganjac: "Bolji će uvijek pobijediti, a ja sam uvjeren da smo to mi!"

14.08.2016.

Slobodan dan na Euro M18 iskoristili smo za razgovor sa Halilom Jaganjcem, lijevim vanjskim reprerezentacije Hrvatske koji je ovo ljeto iz svog matičnog kluba MRK Kozala nakon osvajanja kadetskog prvenstva Hrvatske prešao u velikana europskog i svjetskog rukometa, francuski PSG.

Pozdrav Halile, čestitamo na pobjedama protiv Islanda i Češke, kako se osjećaš?

- Pozdrav vama i svim čitateljima portala, osjećam se odlično i spremno. Kvalitetno smo odradili pripreme, puno se radilo na snazi, kondiciji i taktici, to jest na svemu onome što treba da se spremimo za ovako veliko natjecanje. Puno smo radili i na prevenciji od ozljeda što je vidiljivo jer su nas na svu sreću za sad zaobišle ozbiljnije ozljede. Sve u svemu mislim da smo obavili dobar posao na pripremama i tu trebamo zahvaliti cijelom našem stručnom stožeru na čelu sa izbornikom Panzom.

Kakva su tvoja očekivanja od ovog prvenstva?

- Moja očekivanja su očekivanja cijele momčadi jer svi dišemo kao jedan, prava smo klapa na terenu i izvan njega. Ne skrivam da računamo na borbu za medalje ali sam isto tako svjestan da sve momčadi ovdje priželjkuju isto. Jedino je važno da budemo u ovome zajedno, da damo sve od sebe, idemo utakmicu po utakmicu i svaku momčad dočekamo maksimalno fokusirano i ozbiljno. Ukoliko svi zajedno damo svoj maksimum, rezultat ne bi trebao izostati. Ova generacija bogata je talentiranim igračima, dobro se poznajemo, imamo izbornika kojeg poštujemo i kojem vjerujemo te stvarno mislim da uz malo sportske sreće ova momčad može napraviti velike stvari.

Prokomentiraj nam malo utakmice sa Islandom i Češkom?

- Prve dvije utakmice, dvije pobjede i to je ono što je bitno. Igrali smo u više postava, izbornik je dosta rotirao igrače, svi smo zabijali i to je dobro. Prvu tekmu sam ja bio igrač utakmice, drugu naš vratar Panjan što je osobito važno, trebat će nam pomoć naših vratara, da nas dignu kada nam zapne u napadu.

- Iako smo u obje utakmice imali čvrsto vodstvo, moram priznati da se ponekad pojavilo i malo treme i nervoze, ipak igramo pred svojim publikom naše prvo veliko natjecanje. Svjesni smo da su očekivanja velika i dat ćemo sve od sebe da ih opravdamo. Stručni stožer na čelu s izbornikom obrađuje podatke odigranih utakmica i ukazuje na propuste, kako bi svaku iduću utakmicu dočekali još spremniji.

Večeras, ključna utakmica u skupini sa Švedskom jer u slučaju pobjede sigurno prenosimo dva boda u  ¼ finalnu skupinu koja mogu biti izuzetno važna u daljnjem nastavku natjecanja. Tvoja  prognoza?

- Prognoza je uvijek pobjeda bez obzira tko je na drugoj strani. Šveđane respektiramo maksimalno ali ja sam siguran da sve isključivo ovisi o nama. Ono što je sigurno je da ćemo dati sve od sebe i večeras i u utakmicama koje nas očekuju. Na nama je da igramo dobar, brz  rukomet, čvrstu obranu, da izvlačimo pouke iz odigranih utakmica, ispravljamo eventualne pogreške. Bolji će uvijek pobijediti a ja sam uvjeren da smo to mi.

Po svemu što smo do sada vidjeli, koga ti smatraš favoritom ovog natjecanja ili više njih, koje bi našoj reprezentaciji mogle stvoriti najviše problema na putu do nadamo se postolja? 

- Ovo je prva velika smotra ove generacije europskih rukometaša od kojih mnogi obećavaju, mislim da je nezahvalno govoriti o favoritima, a nama koji igramo čak i opasno. Rukometna i sportska povijest ispisana je pričama o srušenim favoritima i to je sama čar i ljepota sporta. Mi moramo svakog protivnika maksimalno respektirati, igrati sa srcem, zajedno, to je jedino važno. Moje je mišljenje, a dosadašnji tijek natjecanja to i pokazuje da najveće šanse naravno poslije nas (smijeh) imaju momčadi s jakom rukometnom logistikom poput Njemačke i Francuske.

- No kao što sam već naglasio, ni ja ni cijela momčad se ne zamaramo previše time, od nas se traži da svaku utakmicu igramo kao da je finale, to ćemo i činiti jer ni u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti da smo odabrani da nosimo nacionalni dres. Za mene je u sportu to najveća moguca čast i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kao i ostatak momčadi.

Halile, hvala ti na razgovoru za rukometni portal Mago di Umago. Imaš li nam još što reći, poručiti čitateljima?

- Iskoristio bih priliku da vam se zahvalim na razgovoru i na tome što sa velikim zanimanjem pratite našu mladu reprezentaciju. Također bih zamolio navijače da dođu u što većem broju, kako večeras tako i u sljedećim utakmicama. Njihova podrška nam je jako važna jer nama mladim igračima puno znači podrška pred vlastitim tribinama. Često se sjetim rečenice koju mi je brat rekao dok sam još bio dijete i učio prve rukometne korake: "U momčadskim sportovima, lanac je jak koliko i njegova najslabija karika...". Toga se držim i dan danas i zato je važno da u momčadi pokrivamo jedni druge, radimo zajedno, borimo se sa srcem a ja uvijek naglašavam da su i naši navijači dio tog lanca, i zato dođite i podržite nas. 

 

Nakon ovih riječi nadamo se da će navijači i zaljubljenici rukometa u Koprivnici doći i podržati  naše mladiće u zadnjoj utakmici grupne faze. Hrvatska – Švedska, večeras od 19:30.

Izravan prijenos možete pratiti na: https://www.youtube.com/watch?v=L_fyNjhC__Y 

foto: Twitter

 

OGLAS