OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

"Halil"

30.09.2017.

Lino Červar objavio je popis reprezentativaca na koje računa u sljedećoj akciji. Među njima našao se Halil Jaganjac, mlada rukometna zvijezda u usponu, momak koji svojim radom, zalaganjem i ponašanjem oduševljava rukometne zaljubljenike.

Za portal Mago di Umago danas govori Halil Jaganjac, novopečeni hrvatski seniorski reprezentativac, jedan od najvećih talenata generacije 98/99, državni prvak s matičnim klubom RK Kozalom, srebrni sa Europskog juniorskog prvenstva u Hrvatskoj i osvajač četvrtog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Gruziji ove godine.

Donedavni član PSG-a, danas pod palicom najboljeg trenera svih vremena Line Červara, uči i radi u makedonskom Metalurgu. Odlične prezentacije u posljednje vijreme donijele su poziv u A selekciju pa smo uz čestitke pitali Halila o prvim dojmovima nakon poziva..

- "Poziv izbornika Červara stigao je jučer i jako sam zahvalan i presretan što ću tjedan dana moći dijeliti svlačionicu s takvim igračima i nastaviti raditi s izbornikom Červarom. To je prije svega nezaboravno iskustvo ali i prilika za još učenja i napredovanja."

Halil, želimo ti da opravdaš poziv i zauzmeš svoje mjesto na Europskom prvenstvu, no kratko vratimo se još na Svjetsko juniorsko prvenstvo u kojem ste zauzeli 4. mjesto. Komentar nastupa nakon odmaka?

- "Svjetsko prvenstvo ostavilo je gorak okus, iako zadovoljan sam jer smo dali sve od sebe i prije svega pokazali da smo složna ekipa. Za bolji rezultat trebalo je malo sreće, a mene na turniru nikako nije mazila." 

- "Nisam mogao igrati na svom maksimumu zbog rupture kvadricepsa koju sam vukao kroz turnir, međutim ne tražim alibi jer dao sam sve što sam u tom trenu mogao. U svakom slučaju, ova generacija tek treba pokazati svoj puni potencijal!"

                                             

U Pariz si otišao jako mlad i zadržao se jednu sezonu. Kad prevrtiš film unatrag, kako bi ocijenio vrijeme provedeno u svjetskoj metropoli, gradu iz snova, Parizu, tvoji dojmovi?

- "U Pariz sam otišao jako mlad već sa 18 godina , a iza sebe ostavio obitelj, djevojku i prijatelje što nije lako za tako mladog čovjeka. Godina provedena u PSG-u puno mi je pomogla da stasam kao igrač ali i kao osoba. Također, naučio sam francuski jezik što mi u životu može samo koristiti."

                                             

Skopski Metalurg, trener Červar. Što je presudilo odlasku u Makedoniju, kako i kada se dogodio taj trenutak?

- "Dogovor oko prelaska u Metalurg dogodio se nakon jednog okupljanja seniorske reprezentacije Hrvatske na koje sam bio pozvan. Odmah sam znao da je to najbolji potez za moju karijeru i daljne razvijanje kao mladom igraču."

- "Metalurg je mlada momčad koja igra Ligu Prvaka, vrlo zahtjevnu Seha ligu i predvođena je trenerom koji me može naučiti svemu što mi trenutno nedostaje kako bih postao još bolji."

Lino Červar?

- "Rad s trenerom Červarom intenzivan je i naporan ali to me svakim danom obogaćuje i daje mi neprocjenjivo znanje za rast i razvoj. Uz njega rukomet gledam drugim očima i počinjem shvaćat stvari koje prije nisam. Također ogromno iskustvo stječem velikom minutažom koju dobivam u teškim utakmicama."

                                              

Vjerujem da si pun dojmova i emocija ovaj tjedan i da je glava već u utakmici protiv Sportinga koja vas danas očekuje u 3. Kolu Lige Prvaka no za sam kraj reci nam kako si se snašao u Skopju, kakav je život rukometaša?

- "U Skopju se osjećam kao doma, srdačno sam prihvaćen od svih. Dočekali su me vrhunski uvjeti za treniranje i sve potrebno za život sportaša. Sve što mi treba nadohvat je ruke, živim preko puta dvorane tako da u slobodno vrijeme mogu dodatno trenirati."

Halil, portal Mago di Umago ti želi još puno ovakvih uspješnih trenutaka u karijeri uz zahvalu na odvojenom vremenu za naše čitatelje.

- "Hvala vama i pozdrav svima!"

 

Foto: Halil Jaganjac / HRS 

OGLAS