OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Izbornik Horvat: " Vjerujem u svoje momke! "

25.07.2017.

U srijedu, 26.7. s početkom u 19:30, u 1/8 finala SP za juniore u Alžiru, reprezentacija Hrvatske susrest će se sa reprezentacijom Rusije. Izbornik Hrvoje Horvat dao je komentar dosadašnjih nastupa te svoja očekivanja u eliminacijskoj fazi natjecanja.

 

Pozdrav izborniče, kao prvo čestitke u ime portala na osvojenom 1. mjestu u skupini. Pogled unatrag i kratak komentar odigranih utakmica?

- Hvala na čestitkama u ime momčadi, stručnog stožera i moje osobno ime. Zadovoljni smo ostvarenim do sad, skupinu smo završili na 1. mjestu, podizali smo formu kako je turnir odmicao, iz utakmice u utakmicu ispravljali greške i otklanjali nedostatke u našoj igri. 

- Međutim to je sve iza nas, možemo reći da turnir tek sada započinje i utakmice u skupini moramo što prije zaboraviti.

Što je bilo dobro a što manje dobro u igri reprezentacije? Čime ste to više ili manje zadovoljni?

- Obrana je taj bolji segment igre koji nas krasi i koji nam daje sigurnost i nadu da bi mogli otići daleko.Trebamo mobilizirati snage i vidjeti kako poboljšati fazu tranzicije i napad na postavljenu obranu a igru u obrani moramo zadržati na postojećem nivou.

U 1/8 finala čeka Rusija? Kako protiv njih?

- Možda je mala problematika u tome da smo do sad sve utakmice u skupini igrali protiv dubokih obrambenih zona 5 -1 i 3 - 3 koje smo uspješno apsolvirali.

- Reprezentativci Rusije igraju obranu 6 - 0, jako su visoki i moramo se u ovako kratkom vremenu brzo "prešaltati" na drugačiji način napadanja na novu zonsku obranu s kojom se još nismo susreli na ovom turniru.

- Vjerujem u momke, puni smo samopouzdanja i uvjeren sam da će momci dati sve od sebe da mi budemo ti koji će se na kraju veseliti i nastaviti put prema završnici turnira.

Zahvaljujemo se na javljanju i želimo Vama i cijeloj reprezentaciji puno sreće sutra.

- Hvala vam i pozdrav svim čitateljima i navijačima. 

 

Fotomontaža: Mago di Umago / Foto izvor: HRS Twitter

OGLAS