OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

"Izvođenje naše himne pred našim navijačima, poželio sam da potraje zauvijek."

13.01.2018.

Mago di Umago vs Lovro Mihić

Jutro nakon prospavane noći i pobjede nad Srbijom u prvoj utakmici EP komentar atmosfere u svlačionici i dvorani za vrijeme utakmice kao i najavu o sljedećem protivniku (Island) dao nam je Lovro Mihić.

Pozdrav Lovro, lijepo jutro u Splitu, veliki teret je pao sa leđa?

- Pozdrav svima, baš kako i kažete, lijepo se bilo jutro probuditi nakon sinoćnje pobjede. Skinuli smo veliki teret sa sebe i sada možemo puno mirnije nastaviti prema zacrtanom planu.

Kakva je bila atmosfera unutar momčadi u svlačionici prije istrčavanja na teren? Velika očekivanja, puna dvorana...

- Moram priznati da se osjećala velika nervoza, otvaranje prvenstva, prva utakmica i to protiv momčadi Srbije a sve oči uprte u nas uz velika očekivanja. Pritisak te utakmice pratio nas je od samog početka priprema, znali smo da moramo učiniti sve da otvorimo prvenstvo pobjedom pred našim navijačima i to smo na kraju i učinili.

- Dobro smo otvorili utakmicu što je bilo najvažnije da taj psihološki pritisak polako nestane.     

Atmosfera u dvorani?

Huh...odmah se naježim kad se sjetim. Ljudi u dvorani, atmosfera... nevjerovatno i neopisivo riječima.

- Ništa slično do sada nisam doživio u životu, taj osjećaj ponosa izazivao je trnce u meni. Izvođenje naše himne pred našim navijačima, poželio sam da potraje zauvijek.

- Prebrzo je prošlo, imao sam osjećaj da je utakmica bila gotova za 15-ak minuta (smijeh). Jednom riječju, fantastično!

Sama utakmica u taktičkom smislu, sigurno nije bilo lako sa takvim pomiješanim emocijama ući u susret hladne glave?

- Otvaranje utakmice smo odradili na najbolji mogući način, pogotovo u obrambenom dijelu. Sredina obrane je odlično funkcionirala i izdržavala napade reprezentacije Srbije koji su se većinom svodili na traženje rješenja kroz taj dio naše obrane.

- Koncentracija je bila na visokom nivou što nas je i dovelo do nekoliko "laganih" golova iz kontre i polukontre koji su nam davali samopouzdanje. Reprezentacija Srbije sastavljena je od vrhunskih igrača koji igraju u snažnim europskim klubovima i zato jučerašnja obrana zaslužuje veliki pljesak. 

Kad smo već kod obrane, bilo je i "bliskih" susreta. Marsenić i Vori...zatim Nenadić i ti. Detalji koji su pokazali koliko je ova utakmica za obje momčadi bila bitna? 

- Mogu komentirati svoj duel, mislim da je taj kontakt više "na prvu" izgledao grubo nego što je u to u biti bilo. Bez sumnje, zaslužene dvije minute. To je tako, mi smo sportaši i u tom žaru borbe mora doći takvih susreta.

- Na kraju utakmice smo opet kolege koji se bave istim poslom i nema zamjerki ni sa jedne strane. 

Koliko vas je ova utakmica psihički i emotivno "ispraznila", ako uopće i je? 

- Sigurno je da su tenzije i emocije bile povišene zbog ove utakmice i došlo je do malog pražnjenja, više osjećaja olakšanja zbog "skidanja velikog tereta sa leđa", otvaranja samog prvenstva pred svojim navijačima i to protiv velikog rivala.

- Svi smo spremni i koncentrirani jer znamo da je ovo tek prva utakmica, turnir je tek krenuo. 

Sjenu na veliku pobjedu i samu utakmicu bacila je ozljeda Domagoja Duvnjaka, kapetana i vođe ove reprezentacije. Koliko je ozbiljna situacija?

- Još uvijek nemamo službenu informaciju pa ne bih smio govoriti o tome. Svi u reprezentaciji se nadamo da je ozljeda lakše prirode i da će se Dule što prije vratiti na teren. Svi znamo koliko igrač takvog kalibra znači našoj a i bilo kojoj drugoj momčadi i iskreno se nadam i vjerujem vjerujem najboljem.

Srbiju treba što prije zaboraviti. U 2. kolu nas čeka Island, momčad koja je jučer pomalo iznenađujuće, glatko i bez većih problema "riješila" jednog od favorita turnira, reprezentaciju Švedske?

- Islanđani su odigrali odličnu utakmicu, malo su čak i iznenadili jer kao što kažete, svima su prije same utakmice Šveđani bili veliki favoriti. Island je jako dobro posložena reprezentacija sa odličnim igračima koji igraju glavne uloge u svojim klubovima. Napravit ćemo dobru analizu i pripremu za tu utakmicu, otkriti njihove jače i slabije strane i pripremiti se najbolje što možemo.

- Pozivam ovim putem i navijače da opet stvore sjajnu atmosferu kako samo oni to mogu i znaju i budu važan kotačić u našem sustavu koji će nas voditi do pobjede i nova dva boda.

Lovro, hvala na razgovoru za Mago di Umago, puno sreće u daljnjem natjecanju momcima, tebi i cjelokupnom stožeru reprezentacije.

- Hvala i vama i pozdrav svim čitateljima portala!  

 

Foto: Slobodna Dalmacija

OGLAS