OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

"Ja sam Zagrebova crna mačka!"

24.11.2017.

Cyril Dumoulin - "The Stone breaker" and "black cat"

Nakon triler utakmice EHF Champions League između Nantesa i PPD Zagreba u redovima hrvatskog prvaka došlo je do smjene trenera, Kasima Kamenicu zamijenio je Zlatko Saračević. Da je rukomet brz sport koji u nekoliko trenutaka može promijeniti nečiju sudbinu osjetio je "Kameni" jer da je Zagreb osvojio bod ili dva, za što je također bio sposoban toga dana u Francuskoj, danas sigurno bio bi i dalje na klupi lavova, jer bi to ipak bio prvorazredni uspjeh i nema logike sklanjati trenera, ako ćemo biti realni..

Jedan od onih koji je "kumovao" ovakvom raspletu je vratar Nantesa Cyril Dumoulin, "The Stone breaker", Zagrebova crna mačka koji u opuštenom razgovoru za Mago di Umago govori svoja iskustva iz spomenute utakmice i prisjeća se slične situacije iz prošlosti...

                                         

Cyril, pozdrav u ime portala i čitatelja uz čestitke na dobrim prezentacijama koje pokazuješ u zadnje vrijeme, ali za početak razgovora želimo se dotaknuti najviše utakmice sa Zagrebom. Teška i dobra utakmica puna neizvjesnosti, odlučena je u samoj završnici. Brzi centar i tvoja obrana presudili su utakmicu i počelo je veliko slavlje za Nantes. Dobar osjećaj kad si čovjek odluke, komentar?

- Prije svega pozdrav svima i hvala na čestitkama. Bio je to težak i neizvjestan dvoboj u kojoj je pobjeda otišla na našu stranu. Osjećaj je odličan, definitivno.

- Znaš...ponekad, kad se stvari događaju brzinom kao u utakmici protiv Zagreba, ne stigneš uopće razmišljati što i kako, nego je instinkt taj koji je presudan.

- Kad doživiš to što smo mi uspjeli protiv PPD-a, osjećaj pobjede i veselja, definitivno misliš da trenutak ne može biti bolji!!

Posljednje sekunde utakmice i zadnji napad Zagreba prošao je uz tvoju obranu ali ostaje nedoumica oko napadačke situacije Kontreca. Bio si neposredno ispred igrača, zanima nas kako si vidio trenutak udarca i da li je bilo kontakta za sedam metara?

                                          

- Video utakmice i sporni trenutak pogledali smo više puta u klubu. Mislim da je igrač Zagreba bio fauliran ali nakon šuta, no teško je biti potpuno siguran.

- Ono u što sam siguran, u stvarnom vremenu teško je u toj situaciji svirati penal, napadač je bio u punoj brzini, imao je dobru poziciju za otvoren šut kojega je zapravo i ostvario.

Nakon poraza, PPD Zagreb se odučio za promjenu trenera. Kako je tvoja obrana možda nesvjesno presudila treneru Kasimu Kamenici, da li se "smatraš odgovornim" i kako gledaš na tu situaciju?

- Ne osjećam se baš pretjerano odgovoran jer mislim da se ne radi samo o našoj utakmici ali ono što definitivno ispada je da sam crna mačka za trenere Zagreba. 

- Naime, dok sam bio član Chambery-a također sam igrao Champions League u Zagrebu i dan nakon naše pobjede došlo je do smjene trenera. Mislim da se radilo o Červaru.

- Definitivno me ne vole! :)  

                                          

                                                                          (al' voli ga Kiro)  

Vratimo se malo na sezonu. U Ligi prvaka igrate odličan rukomet i u samom ste vrhu skupine, dok u francuskoj ligi ne ide baš najbolje. Što možemo očekivati od momčadi Nantesa u dvije spomenute lige i koji su klupski ciljevi?

- U Champions League cilj nam je biti među 8, a onda ćemo vidjeti do kud možemo doći. Za nas, povratak u vrh tablice domaćeg prvenstva je imperativ, znamo da će biti teško, jako teško i svjesni smo toga, ali ukoliko i sljedeće godine želimo biti dio elitne Lige prvaka to moramo i ostvariti.

                                          

Nositelj si zlatnih medalja sa francuskom rukometnom reprezentacijom, i to 2014. godine na EP, odnosno 2015. na SP. 

Početak 2018. godine donosi nam EP u Hrvatskoj, a konkurencija u reprezentaciji Francuske je strašna, tu su sve veliki vratari ali i ti pokazuješ da si vrhunska kvaliteta i da imaš svoje šanse biti u timu.

Što misliš, vidimo li se u Hrvatskoj?

- Stvarno se nadam tome!!

                                          

Cyril, hvala ti što si odvojio vrijeme za razgovor, Mago di Umago ti želi uspješan nastavak karijere i da se svakako vidimo uskoro u Hrvatskoj.

- Hvala i vama uz lijep pozdrav svim čitateljima portala!

 

Foto: Cyril Dumoulin Twitter

 

OGLAS