OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Kud plovi ovaj brod?

31.01.2017.

Nakon današnje sjednice UO HRS-a dobili smo priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti, i postavljamo nekoliko pitanja..U međuvremenu, stigao nam je odgovor koji možete pročitati na dnu članka.

 

HRS priopćenje:  

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održana je Sjednica Upravnog odbora HRS-a na kojoj je jedina točka dnevnog reda bila rasprava o povjerenju izborniku hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Željku Babiću, koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću te stručnom stožeru reprezentacije.

Upravni odbor HRS-a jednoglasno je izglasao nepovjerenje izborniku hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Željku Babiću, kao i cijelom stručnom stožeru, uključujući i koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću te se istima raskidaju ugovorni odnosi s HRS-om s današnjim datumom.

Raspravljalo se o budućim kandidatima za mjesto izbornika ali odluka o novom izborniku i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske reprezentacije bit će donesena u roku od mjesec dana kada se obave razgovori s potencijalnim kandidatima.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac nakon Sjednice Upravnog odbora kratko je rekao: ''Na današnjoj Sjednici Upravnog odbora, Upravni odbor HRS-a donio je jednoglasnu odluku kojom nije izglasao daljnje povjerenje izborniku Željku Babiću, koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću i cijelom stručnom stožeru. U narednih mjesec dana obavit će se razgovori s potencijalnim kandidatima nakon čega će se izabrati novi izbornik. Novi izbornik moći će predložiti koga god želi za stručni stožer.''

 

Kud plovi ovaj brod?

Iz priopćenja vidimo da su smijenjeni izbornik, stručni stožer ali i koordinator za muški rukomet. Također vidimo da ćemo u sljedećih mjesec dana dobiti izbornika koji će sam izabrati stručni stožer no nigdje ne vidimo kada i hoćemo li dobiti novog koordinatora za muški rukomet.

Konkretnije, zanima nas da li se odustaje od koordinatora za muški rukomet unutar HRS-a i zanima nas tko od danas preuzima brigu i odgovornost oko mlađih reprezentativnih kategorija i smjernica razvoja? 

Da li smjenom i raskidima ugovora sada već bivšima, koordinatoru Ivana Baliću, pomoćnom treneru seniorske i ujedno izborniku kadetske reprezentacije Petru Metličiću te treneru vratara seniorske i kadetske reprezentacije Veniu Losertu dolazi i do velikog preslagivanja i promjena na dužnostima unutar stručnih stožera svih mladih ( 1996 – 1998 – 2000. god.) selekcija?     

Radi djece, trenera, mladih reprezentativaca i svih aktualnih obnašatelja funkcija u selekcijama molimo za odgovor.

S poštovanjem, lijep pozdrav.

MAGO di UMAGO – PORTAL MODERNOG RUKOMETA

 

Odgovor HRS-a

Poštovani,

Koordinatora za muški rukomet imenuje Upravni odbor HRS-a. Ustroj svih nacionalnih selekcija i funkcije bit će imenovane u narednih mjesec dana zajedno s novim izbornikom hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije.

Lijep pozdrav, 

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

 

Foto: HRS 

OGLAS