OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Ante Gadža

07.08.2016.

Razgovor vodimo s igračem RK Nexe, Ante Gadžom. 

Pozdrav Ante, za početak razgovora da se dotaknemo priprema, iza vas su dva tjedna rada, kako se osjećaš?

- Pozdrav svim čitateljima portala, s pripremama smo počeli 25.7. tako da se već osjeća lagani umor što je i razumljivo s obzirom na trenažni period u kojem se nalazimo. Trener Kordi je pripreme složio tako da na jutarnjim treninzima radimo na trkačkoj izdržljivosti za koju je zadužen gospodin Mirko Krolo dok navečer ulazimo u dvoranu gdje kombiniramo fizičku pripremu uz rad s loptom što meni osobno itekako odgovara. Uz trenera Kordija od ove godine je s nama i Franjo Lelić u ulozi pomoćnog trenera koji svojim znanjem i iskustvom itekako pozitivno doprinosi kvaliteti samih treninga.

Pripremne utakmice, turniri, kakav je raspored?

- Da, već idući vikend (12.-13.8.) dolazi nam RK Borac Banja Luka protiv kojega igramo dvije prijateljske utakmice. Vikend nakon toga putujemo na turnir u Arendal (Norveška) gdje će uz istiomenog domaćina nastupiti još i dvije danske momčadi, TTK Holstebro te Aalborg Håndbold. Dogovoren je i jak turnir u Kanjiži (Srbija) gdje će nastupiti klubovi Pick Szeged (Mađarska), Constante (Rumunjska), Meshkov Brest (Bjelorusija), Pivovarna Laško Celje (Slovenija) te Partizan Beograd (Srbija). Vjerujem da će nam te utakmice pokazati gdje smo i što još možemo popraviti u našoj igri.

Ovo ljeto nije bilo velikih promjena u rosteru momčadi. Klub su napustili starosjedioci Tibor Jurjević i Luka Sokolić, dok su došli svima znani bivši slovenski reprezentativac David Špiler te njegov sunarodnjak, korpulentni vratar Gregor Lorger. Dojmovi?

- Momčad se nije previše mijenjala, stigao nam je David Špiler a o njemu zaista ne treba trošiti previše riječi, svatko tko je i malo upoznat s rukometnom igrom zna o kakvom se kvalitetnom igraču radi. Također tu je i vratar Lorger, i uz njih svakako očekujemo napredak. 

Što nam možeš reći o ciljevima kluba u sezoni koja nam dolazi? Pretpostavljamo da su 2.mjesto u prvenstu Hrvatske i finale kupa neupitni u vašim ambicijama. Seha liga? Europa? Što tu očekuješ?

- Ne želim zvučati neskromno ali s obzirom na kvalitetu momčadi koju posjedujemo i uvjete u kojima radimo smatram da ni u jednom trenutku ne bi trebali dovesti u pitanje 2. mjesto u prvenstvu a time i nastup u SEHA ligi sljedeće sezone. Naravno da je i u kup natjecanju cilj otići što dalje ali moram naglasiti da je kup natjecanje ne jednom pokazalo da su iznenađenja itekako moguća no vjerujem da ćemo se plasirati na Final 4 .  

- SEHA liga ove godine će biti jača nego ikad do sad, priključuju se  dvije najjače momčadi iz Slovenije, prvak i viceprvak Pivovarna Laško Celje i Gorenje Velenje. Osobno se iskreno veselim igranju u tako kvalitetnoj ligi i jedino u što sam siguran  da ćemo se potruditi svima biti „tvrd orah“. 

- U kupu EFH cilj je otići što dalje u natjecanju no u tome će uveliko utjecati i sreća u ždrijebu. U 2.pretkolu igramo sa boljim iz susreta Besa Famiglia (Kosovo) – Dukla Prag (Češka).

Ante, Mago di Umago želi ti uspješnu sezonu, da se tvoje i klupske ambicije ostvare, a mi ćemo i dalje izvještavati naše čitatelje o sezoni koja je ispred tebe i kluba iz Našica.

- Hvala na željama, i sportski pozdrav svim čitateljima.

 

fotomontaža: Mago di Umago

izvor fotografija: RK Nexe

OGLAS