OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago VS Arpad Šterbik

24.01.2017.

Poštovani čitatelji, nekoliko sati prije utakmice Hrvatska - Španjolska, ekskluzivno za čitatelje rukometnog portala Mago di Umago, iz Skopja nam se javio "Gospodin Lepi", veliki vratar španjolske rukometne reprezentacije i aktualni vratar HC Vardar, poznatiji kao Arpad Šterbik..

Arpad, došli smo do 1/4 finala SP u Francuskoj na kojemu smo vidjeli velika iznenađenja. Vaš komentar do sada odigranog?

- Vidjeli smo da svaka ekipa može dobiti svakoga, bile su to dobre utakmice gdje se do zadnjeg trenutka nije znalo tko će pobijediti, jedino iznenađenje po meni je ispadanje Njemačke jer sam mislio da će se boriti za medalju.

Hrvatska danas igra utakmicu protiv Španjolske čiji ste donedavno bili ne samo član, nego garancija dobrog rezultata i jedan od zaštitnih znakova. Kakvu utakmicu predviđate?

- Hrvatska i Španjolska su odigrali zadnjih godina dosta utakmica i nije se znalo prije utakmice tko će pobijediti. Hrvatska je konstantno među 4 najbolje reprezentacije, kao i Španjolska, tako da bit će velika borba do samog kraja.

- Nadam se da će dobiti Španjolska.

Slovenija sa sjajnim strategom Veselinom Vujovićem protiv Katara, snažan domaćin Francuska protiv neugodne Švedske, reprezentacija Mađarske protiv Norveške...Tko su favoriti po Vašem mišljenju u ostalim utakmicama 1/4 i tko bi mogao otići do kraja?

- Za mene je Francuska favorit u ovom četvrtfinalu, a ostali parovi su manje više isti po kvaliteti. Po mom mišljenju onaj koji će imati bolji dan i više sportske sreće, taj će ići dalje.

Za vas osobno, da li li je ovo oproštaj od reprezentacije Španjolske? Branite boje RK Vardara, kluba koji je u samom vrhu europskog rukometa. Idete li do kraja ove godine, što se očekuje u Skopju?

- Nisam se oprostio od reprezentacije Španjolske, u kontaktu sam sa selektorom i na širem sam spisku reprezentacije, a što se tiče Vardara naše ambicije su da se plasiramo na F4 u Koelnu, što uopće nije lako.

- Najteže je doći do F4, a poslije je lakše osvojiti. :)

Za kraj, što biste poručili mladim rukometašima na ovim prostorima, kako se postaje vrhunski rukometaš?

- Trenirajte naporno, vjerujte u sebe i uvijek dajte maksimum i na treningu i na utakmici i uloženi trud i rad morat će dati rezultate.

Dragi Arpad, u ime čitatelja i redakcije, hvala na razgovoru za rukometni portal Mago di Umago, Vama osobno i ekipi Vardara želimo dobru sezonu.

- Hvala, pozdrav vama i svim čitateljima portala.

Foto: Mago di Umago

OGLAS