OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs David Mandić

14.09.2016.

Uoči današnjeg susreta 2. kola SEHA lige između RK Izviđač – RK Celje Pivovarna Laško koji se igra danas u Ljubuškom od 17:00, razgovarali smo sa Davidom Mandićem, lijevokrilnim napadačem Izviđača i juniorske reprezentacije Hrvatske koja je ljetos na Europskom prvenstvu za mlade do 20 godina zauzela 4. mjesto.

Pozdrav Davide, nakon poraza u 1.kolu pred vama je još jedan veliki ispit, u goste vam dolazi Celje?

- Pozdrav svima, i slažem se s vama, stiže Celje a svi znamo o kakvoj se momčadi tu radi. Očekujem tvrdu i čvrstu utakmicu te iako su gosti favoriti učiniti ćemo sve da dođemo do prvih bodova u SEHA ligi. Ovim putem pozivam i našu vjernu publiku da nam pomogne u tom naumu.

Komentar 1. kola, Meshkov Brest?

- Otišli smo odigrati najbolje što znamo i možemo, nismo imali nikakav imperativ jer smo znali kvalitetu protivnika. Meshkov Brest je odlična, moćna momčad prepuna iskusnih internacionalaca koja igra Ligu prvaka tako da je rezultat naspram odnosa snaga u biti realan.

Prošle sezone ste nakon dugih 11 godina ponovo postali prvaci Bosne i Hercegovine, osjećaj nakon osvajanja naslova?

- Vjerujte, to su mi bili najbolji trenuci u dosadašnjoj karijerti, možda i u mom životu. Nakon toliko vremena biti član momčadi koja je donijela naslov prvaka u Ljubuški zbilja je bio neopisiv osjećaj. Trener Zdenko Grbavac i mi igrači smo vjerovali da možemo, htjeli smo tu titulu, puno radili i trenirali i na kraju se sav taj trud isplatio.

Ljetos si kao član mlade reprezentacije Hrvatske nastupio na Euru u Danskoj. Dojmovi?

- Da, nakon niza natjecanja i rezultatskih razočaranja, gdje realno nismo pokazali sve što znamo i možemo ovo ljeto se sve nekako posložilo, desila se neka kemija i postali smo prava momčad. Odigrali smo neke velike utakmice ( Norveška, Danska ) te se plasirali u polufinale. Na kraju što umor, što ozljede presudile su da se kući vratimo bez medalje no ponavljam, ovo je najveći rezultat ove generacije do sad i zbilja sam ponosan što sam član ove reprezentacije.

Ovo ljeto te se povezivalo sa Premijer ligašima u Hrvatskoj no ipak si ostao u Izviđaču?

- Imao sam neke ponude no odlučio sam ostati jer sam još uvijek mlad i imam dosta prostora za napredak. U Izviđaču se dobro radi, odlično treniramo a tu je i SEHA liga u kojoj se želim okušati i u kojoj ću sigurno napredovati kao igrač.

Davide, hvala na razgovoru te dopusti da ti portal Mago di Umago ovim putem čestita rođedan i zaželi sve najbolje u daljnjoj karijeri.

- Hvala vam puno, pozdrav vama i svim čitateljima.

OGLAS