OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Dragan Gajić - Gajo

21.08.2016.

S Draganom Gajićem – Gajom intervju smo dogovarali prije četvrtfinalnih utakmica OI (Slovenija – Danska ; Hrvatska – Poljska) gdje smo si poželjeli međusobni susret u polufinalu, međutim nismo uspjeli, niti Hrvatska, niti Slovenija. Razgovor je vođen nekoliko dana nakon odigranih utakmica...

 

Dragane, prije svega nekoliko riječi o porazima Slovenije i Hrvatske, jesi li to očekivao i kakva je tvoja ocjena svega do sada odigranog, da li je moglo bolje?

- Mislim da su obje reprezentacije pokazale dobre i lošije "partije" na ovim OI. Hrvati su loše počeli pa su se tijekom turnira dizali, žao mi je što su ispali u četvrtfinalu. 

- Što se tiče Slovenije, moram priznati da sam očekivao polufinale. Igrali su baš super, bili superiorni u skupini i osvojili 2. mjesto iza Njemačke. Ali na žalost dogodio se loš dan kad nije trebalo, ali sve u svemu, čestitam mojim prijateljima na super odigranom turniru. 

- Šteta, s Mirkom smo navijali zajedno da bi možda gledali u polufinalu Hrvatska – Slovenija, ali ćemo pričekati na taj derbi još malo. :)

Sa završetkom OI, slijedi povratak klupskim obavezama. Nakon 5 godina provedenih u francuskom Montpellier-u, napravio si strašan transfer u redove mađarskog prvaka Veszprema na čemu ti Mago di Umago čestita. Ima li i koje su razlike između ova dva kluba?

- Hvala vam puno na čestitkama. Sve se dogodilo vrlo brzo, presretan sam što sam dio takvog velikog kluba kao sto je Veszprem. Igrati s igračima kao sto su Nagy, Ilić, Palmarson, Alilović i da ne nabrajam dalje pošto su svi stavarno TOP igrači, je san svakog sportaša. 

- Ne kažem, i u Montpellieru mi je bilo stvarno lijepo, sa obitelji smo se osjećali super, ali presudila je ta ambicija da se osvoji Liga prvaka. I u Veszpremu smo se lijepo snašli, grad je manji ali je simpatičan, ljudi su super i sve je ok za sad. Zahvalio bih se i svima u klubu što su me stvarno lijepo primili i nadam se da ćemo zajedno izpisati novu stranicu u povijesti kluba.

Klub koji je prošle godine osvojio SEHA ligu i igrao čudesno finale Lige prvaka u kojem je ostao kratak, ove sezone sigurno računa na korak više, a to je osvajanje svih takmičenja u kojima nastupa. Komentar osobnih i klupskih ambicija u sezoni „s dvije“ Lige prvaka, jer SEHA liga je nikad jača, čak 8 od 10 klubova istovremeno igra u Ligi prvaka?

- Pa nama je cilj FF SEHA lige i FF Lige prvaka, osvojiti mađarsku ligu i kup, ali sigurno sa suigračima koji su stvarno pobjednici, i s klubom koji je navikao pobjeđivati, cilj nam je osvojiti sve što se osvojiti da. Osobno si želim sezonu koja će mi ostvariti san, a to je osvajanje Lige prvaka.

Roster kluba koji napada vrh Europe slijedeće sezone prepun je igrača s „ovih prostora“. U čemu je tajna konstantne proizvodnje igrača i angažmana istih u vrhunskim klubovima kada znamo za minimalna ulaganja u sport, pogotovo u rukomet?

- Pa ne treba gubiti riječi da smo mi igrači tehnički stvarno najbolji u Europi. Ponekad nam fali malo snage, recimo snage kakvu imaju Francuzi i Njemci, ali to sve znamo nadoknaditi sa tehnikom i taktikom. Mi smo igrači sa temparatmentom, pobjednici, i to je potrebno svakoj ekipi koja želi osvajati trofeje.

Gajo, portal Mago di Umago zahvaljuje ti se na javljanju. Želimo ti puno uspjeha i zdravlja u sezoni pred nama, također želimo i Veszpremu da uspije jer to su svojim ulaganjima i trudom zaslužili, a i 4 hrvatska igrača su tu pa imamo posebne simpatije. 

Hvala vam puno, pozdrav svim čitateljima ovog portala i svima u Hrvatskoj. A pozdravit ću i ja sva 4 hrvatska reprezentativca. :)

 

foto: Twitter

OGLAS