OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago VS Ivan Horvat

13.09.2016.

Pred sam početak njemačke bundeslige razgovarali smo sa Ivanom Horvatom, dojučerašnjim lijevim vanjskim GRK Varaždin 1930 koji je ovo ljeto prešao u SG Flensburg-Handewitt, aktualnog viceprvaka Njemačke...

Pozdrav Ivane, kako si i kako si se snašao u novoj sredini? 

- Pozdrav, odlično sam, hvala na pitanju. Još uvijek mi je sve ovo malo novo i drugačije nego što sam navikao do sada ali ne želim se žaliti, ipak sam u Flensburgu (smijeh). Svakako vjerujem da ću se brzo prilagoditi i naviknuti na novu sredinu.

Reci nam kako je došlo do ovog pomalo senzacionalnog transfera? Nije baš često da igrač iz Premijer lige ostvari direktan transfer u veliki klub kao što je Flensburg?

- Došlo je tako da me nakon finalne utakmice kupa Hrvatske prošle sezone sa PPD Zagrebom zvao Vlado Stenzel i rekao da su moje mogućnosti velike i da "moram" igrati u Flensubrgu te da li sam zainteresiran da on pošalje snimku finala treneru Flensburga, Ljubomiru Vranješu. Naravno da sam rekao da nema problema iako se nisam pretjerano nadao da ću na kraju tu i završiti.

- Trener Vranješ se nakon pregleda snimke zainteresirao i rekao da mu se sviđam kao igrač te me pozvao u svoj kamp u lipnju da me "vidi". Brzo smo se dogovorili i na kraju preko Vlade Stenzela i Zdravka Guduraša sam potpisao na dvije godine.

Kako su tekle pripreme, postoje li neke velike razlike u načinu treniranja tamo i kod nas u Hrvatskoj?

- Na pripremama je bilo kratko rečeno - super! Naravno, teško i iscrpljujuće ali preživio sam (smijeh). Intenzitet samog treninga je zbilja visok ali ne bih rekao da ima značajnih razlika u kvaliteti i načinu treniranja nego kod nas. Jedino, ovdje svi igrači pristupaju treningu sa 100% ozbiljnosti, nema "šlepanja", to su sve iskusni profesionalci koji znaju da drugog načina nema. Maksimalna posvećenost obavezama u klubu, to je ono što sam ovdje od prvog trenutka primjetio. 

Kakav je Flensburg kao grad, dojmovi? 

- Flensburg me posjeća na Rijeku, biti će zbog mora i velike luke. S obzirom da leži na granici sa Dasnkom danska manjina je poprilično zastupljena pa se često može na ulicama čuti danski jezik. Naravno, veliki broj danskih reprezentativaca u klubu i nije neka novost, godinama je danska kolonija najbrojnija što se tiče igračkog rostera kluba. Sve u svemu lijep grad no vremenske prilike i nisu baš idealne, česte su kiše i oblaci tako da se na to trebam još naviknuti .

Kakav je trener Vranješ osobno, koje je ciljeve postavio pred vas igrače?

- Koliko sam ga do sada uspio upoznati Ljubo Vranješ je trener koji obožava pobjeđivati, odličan trener koji puno traži ali ne i nešto nemoguće. Traži ozbiljnost no također je opušten kao osoba i možeš sa njim porazgovarati, upitati sve što te zanima.

- Super mi je i što priča "naš, balkanski" jezik pa mi za početak i to olakšava situaciju dok ne naučim njemački jezik. Želi osvojiti sve što se može no čini mi se da im je najvažniji cilj ove sezone osvajanje prvenstva Njemačke, koje im je prošle godine izmaknulo za jedan bod. Sezona je duga i iscrpljujuća pa ćemo vidjeti što će od svega na kraju biti. 

Tvoji osobni ciljevi, želje?

- Moj prvi cilj je prije svega zaigrati kako znam i mogu u novom klubu. Na pripremama sam igrao puno, po 30-ak minuta i mislim da sam ih dobro iskoristio. Naravno, ne vjerujem da će biti lako i moram se izboriti za svoje minute jer nam je svlačionica puna vrhunskih igrača.

- Bilo bi nerealno i naivno za sada očekivati startnu poziciju ali nadam se minutama i prilici. Svjestan sam da samim dolaskom u Flensburg nisam ništa specijalno postigao no sretan sam i zahvalan što sam tu. Želim potpuno iskoristiti ovu sjajnu priliku koja mi se pružila da napredujem kao igrač i steknem nova iskustva.

Ivane, hvala ti na razgovoru i želimo ti sve najbolje u novoj sredini i sezoni koja je pred tobom.

- Hvala vama i pozdrav svim čitateljima!

 

foto: Twitter

 

OGLAS