OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Ivan Sever

07.08.2016.

Vodili smo razgovor sa Ivanom Severom, rukometašem MRK Umag koji se nakon puknuća Ahilove tetive u zadnjem kolu regularnog dijela prvenstva protiv Zameta i operativnog zahvata polako ali sigurno vraća u trenažni proces.

Pozdrav Ivane, prošlo je nešto više od četiri mjeseca od operacije. Kako se osjećaš, rehabilitacija je polako iza tebe? 

- Pozdrav vama i svim čitateljima. Rehabilitacija još uvijek traje no u početku sam nakon operacije i imobilizacije operirane noge (6 tjedana) otišao u Daruvarske toplice gdje sam polako odbacio štake i počeo samostalno hodati. Uz stručnu pomoć fizioterapeuta Matije Pavičića sam polako počeo opterećivati i rehabilitirati tetivu a po povratku iz toplica uz nastavak vježbanja po programu, otišao  sam na pregled kod dr. Stanislava Peharca koji je obavio pregled te propisao dodatne vježbe. 

Trenutno stanje, predviđeni povratak punom treningu i utakmicama?

- Trenutno sam u fazi vraćanja snage i mobilizacije mišića lista i tetive uz pomoć trenera za fizičku pripremu u našem klubu za koju  je zadužen gospodin Rino Podreka.  S obzirom kako se svakim danom osjeća napredak u oporavku mislim da mogu biti optimist i da bi se kroz period od dva i pol do najviše tri mjeseca mogao staviti na raspolaganje treneru Borisu Lisici i biti u punoj spremi za sve napore koje nam sezona donosi.

Sezona koja nam slijedi?

- Što se tiče sezone koja je pred nama smatram da svake godine trebamo težiti višem cilju. Zadnje dvije godine nakon ulaska u ligu za prvaka nismo imali sreće sa ozljedama i nismo se mogli pokazati u punom svjetlu. Nadam se da ćemo ove godine ispuniti cilj u rezultatskom pogledu te ponovo  ući u ligu za prvaka. Ako nas ozljede zaobiđu i ostanemo u punom sastavu do tad siguran sam da nikome neće biti lako s nama, pogotovo ne na našem terenu.

Momčad je doživjela promjene u sastavu?

- Otišli su Josip Punda, Teo Stapar, Petar Petričević i po svemu sudeći Marko Ćosić a došli su nam Dino Slavić, Josip Maršan, Leo Vešligaj te Tomislav Severec koji će nam se priključiti kasnije zbog nastupa u reprezentaciji Hrvatske U20. Mislim da smo s novim igracima dobili na širini i da ćemo s njima imati više varijanti kako u obrani tako i u napadu.

Tvoja predviđanja za sljedeću sezonu? Tko su pretendenti za ulazak u ligu za prvaka?

- Mislim da će se voditi borba izmedu Varaždina, Dubrave, Zameta, nas a tu su uvijek u vrhu Poreč pa Kaštela no nikog se ne smije podcijeniti i smatram da će ove sezone liga biti izjednačenija nego prošlih sezona a samim time i uzbudljivija kako za gledatelje tako i za nas igrače. 

Ivane, hvala ti na razgovoru, portal Mago di Umago ti želi brz oporavak i da te ubrzo vidimo na rukometnim terenima.

- Zahvaljujem na željama, i ja se tome nadam. Lijep pozdrav svim čitateljima a vama želim uspješan nastavak rada.

 

foto: Mago di Umago

OGLAS