OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Josip Šarac nakon plasmana Hrvatske u finale Eura!

20.08.2016.

Nakon pobjede nad vršnjacima iz Slovenije i plasmana reprezentacije Hrvatske u finale Europskog prvenstva, naš sugovornik je Josip Šarac, reprezentativac Hrvatske i član RK Izviđača iz Ljubuškog, prvaka BiH.

 

Pozdrav Josipe, kao prvo čestitke na ulasku u finale te na tituli igrača utakmice. Tvoje viđenje utakmice sa Slovencima? 

- Pozdrav svim čitateljima i hvala na čestitkama. Dobro smo otvorili utakmicu i stvorili na početku prednost koju nismo ispuštali do kraja utakmice. 

- Iako se možda nije činila rezultatski neizvjesna, utakmica je bila jako iscrpljujuća i trkački zahtjevna, igralo se brzo s obje strane što na kraju govori i krajnji rezultat 40:36 .

Kako komentiraš dosadašnje nastupe tebe i tvojih suigrača na ovom Euru?

- Jako sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima i igrom, od početka turnira obrana funkcionira skoro besprijekorno dok smo napadački u početku bili malo u grču. Dižemo razinu igre iz utakmice u utakmicu, sa svakom novom tekmom izgledamo sve  bolje i nadam se da naša najbolja predstava tek slijedi, ona sutrašnja, finalna kada će to biti i najpotrebnije.

Nešto o sutrašnjem protivniku, Francuskoj?

- Francuzi su odlična momčad sa kvalitetnim pojedincima no sve je na nama. Ako mi budemo na našem nivou i odigramo kako znamo i možemo mislim da će zlato ostati u Hrvatskoj.

Opiši nam malo svoje početke, kada i zašto počinješ trenirati rukomet?

- Rukomet sam počeo trenirati sa 7 godina, stariji brat Ivan je prvi krenuo i na nagovor njega i roditelja i ja sam se opredijelio za ovaj sport. Prve rukometne korake sam napravio u RK Izviđaču iz Ljubuškog gdje i danas treniram te igram za seniorsku momčad.

Planovi, ciljevi u daljnjoj karijeri?

- Iskreno, ne razmišljam toliko daleko, trenutno proživljavam najbolju sezonu u karijeri (120 golova u Premijer ligi BiH, osvojen naslov prvaka) kojoj je vrhunac sutra kad moje suigrače i mene očekuje finale Eura a nadam se i naslov Europskog prvaka. Znam da moram nastaviti trenirati i naporno raditi a rezultati će doći s vremenom. 

Hvala Josipe na razgovoru a portal Mago di Umago ti želi sve najbolje sutra u finalu i u daljnjoj karijeri.

- Hvala na željama i pozdrav svim čitateljima.

 

foto: HRS / © G.I. Tepeš

OGLAS