OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago VS Josipa Mamić

16.09.2016.

Pred sam početak ženske 1. HRL o svemu po malo razgovarali smo sa Josipom Mamić, desnokrilnom napadačicom ŽRK Dugo Selo 55 i standardnom članicom reprezentacije Hrvatske u mlađim dobnim skupinama.

Pozdrav Josipa, kao prvo kako je zdravlje? Praktički cijelu prošlu sezonu si propustila zbog ozljede koljena?

- Pozdrav svima, prošlu sezonu ću pamtit kao najgoru do sad otkad se bavim rukometom. Početkom prošle sezone pretrpjela sam ozljedu prednjih križnih ligamenata te tako cijelu prošlu sezonu bila osuđena na rehabilitaciju i oporavak ozljeđenog koljena. Bilo je jako teško gledati svoju ekipu kako se svaku utakmicu bori a ti sjediš na tribini i ne možeš pomoći. Sve je na kraju ispalo kako treba, cure i treneri odradili su lavovski posao i ostali smo u 1.HRL unatoč svim ozljedama i problemima koji su nas snašli.

- Kakva je situacija trenutno u ekipi, ima li nekih prinova, odlazaka?

- U ekipi je sjajna atmosfera, vrijedno treniramo svaki dan, igramo turnire i utakmice te za sad sve ide prema planu. Jedina prinova ove sezone je Andrea Božić na poziciji kružne napadačice koja se odlično snašla te vjerujem da će nam biti od velike koristi. Uz mene, nakon ozljede se vraća i Sandra Remenar a odlazaka na svu sreću nije bilo pa se nadam da ćemo ove godine svima biti težak suparnik i da nikome neće biti lako sa nama.

Kako to da si izabrala rukomet kao sport kojim ćeš se baviti?

- Počela sam praktički slučajno, tako što je trener MRK Dugo Selo, gospodin Zvonko Kaleb predložio mojoj majci da me upiše na rukomet jer je vidio da lijevom rukom bacam loptu. Majka je poslušala savjet gospodina Kaleba a brat i bratić koji su tad već trenirali rukomet počeli su me polako učiti osnovama i evo me, dugih 14 godina poslije još sam uvijek tu, ne dam se! (smijeh)

Što ekipa i ti očekujete od nove sezone koju otvarate sutra (subota 17.9.) kada vam u goste dolazi ekipa Bjelovara?

- Očekivanja nas kao kolektiva ove sezone je da konačno zaigramo u punom sastavu i da izbjegnemo teže ozljede koje su nam se dogodile prošle sezone. Imamo odličan raspored na početku i priliku da u jesenskom periodu osiguramo bodove te proljeće odigramo bez pritiska oko ostanka u ligi. Svaka od nas će dati sve od sebe da ostvarimo bolji plasman nego prošle godine, u to sam sigurna.

Koje bi igračice sa kojima se susrećeš na parketima posebno izdvojila?

- Moram priznati da je to malo nezahvalan zadatak s obzirom da sam uvjerena da apsolutno svaka djevojka u našoj ligi daje svoj maksimum kako na treningu tako i na utakmicama. Cijenim sve svoje kolegice jer znam čega se sve odriču ali ako baš moram nekoga posebno izdvojiti to bi definitivno bile sestre Paula i Stella Posavec te Andrea Klarić. Tri sjajne igračice koje igraju rukomet po mom guštu a uz to su i prekrasne kao osobe. Andrea Klarić se vraća na teren nakon operacije ramena i želim joj svu sreću da se vrati u staru formu.

Josipa, hvala ti na razgovoru i sretno u novoj sezoni.

- Hvala i pozdrav svim čitateljima.

 

fotomontaža: Mago di Umago

OGLAS