OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago VS Kristian Bećiri

20.09.2016.

Naš sugovornik je Kristian Bećiri, kružni napadač koji je ljetos iz RK Maribor prešao u RK Pivovarna Laško Celje s kojim je potpisao ugovor na 4 godine...

Pozdrav Kristian, evo prva utakmica sezone i odmah gostovanje u Velenju u kojem si igrao?

- Pozdrav svima čitateljima, Gorenje je bio moj prvi klub u Sloveniji no već sam sa Mariborom igrao protiv Velenja i za tu utakmicu mogu reći da je bilo malo teže odigrati u emotivnom smislu. Ova utakmica 1. kola SEHA lige za mene je bila kao i svaka druga te je najvažnije da smo ostvarili pobjedu.

S Celjem te čeka EHF Liga Prvaka koju si s Velenjem već osjetio. Sjećanja?

- Za Velenje me vežu lijepa iskustva i sjećanja, super sam se snašao, igrala se Liga prvaka i to je bilo kao u snu, jedno nezaboravno iskustvo i veselim se ponovnom igranju u najjačem rukometnom klupskom natjecanju na svijetu, ovog puta u dresu Celja. 

Klubovi u Sloveniji u kojima si igrao su zbilja vrijedni respekta (Velenje, Maribor, Celje) no opiši nam malo svoje rukometne početke? 

- Sa rukometom sam započeo u Crikvenici kao osmogodišnjak i to jer je većina mojih prijatelja već trenirala pa sam i ja želio probati. Odmah sam se zaljubio u ovaj sport i eto, došlo je do toga da rukomet bude moj profesionalni izbor.

Treneri koji su te vodili, možeš li nekog posebno istaknuti?

 - Nikog ne bih htio posebno isticati ali recimo u početcima u Crikvenici treneri su mi bili Darko Jeličić Jerko Alujević, zatim Željko Čagalj koji mi je u svom mandatu u RK Crikvenica puno pomogao i radio sa mnom kako bih uspio napredovati. Nakon njegovog odlaska iz kluba stupio sam u kontakt sa gospodinom Darkom Dunatom te prešao u RK Kozala u kojem sam proveo prekrasne trenutke i postao omladinski reprezentativac.

- Bilo je tu još trenera te sam svima njima zahvalan jer je svatko od njih dao svoj doprinos u mom razvoju i igračkom i osobnom.

Sa klupskim kolegama iz Kozale (generacija 94/95 god.) bio si i član mlade reprezentacije koja je postala viceprvak svijeta u Mađarskoj 2013.?

- Još jedno lijepo iskustvo i prekrasna uspomena. Iako smo nesretno izgubili to finale ponosan sam na taj rezultat. Uz mene iz RK Kozala tu su bili još Marin Buneta (RK Dubrava) i Vlado Matanović (RK Umag). Bila je to zbilja odlična generacija i većina igrača danas igra ozbiljan rukomet (Lovro Jotić – RK Zagreb, Leon Vučko - Tatran Prešov, Lovro Mihić - Wisla Plock, Ante Srećko Kuduz - Wintherthur...).

Kristian, hvala na razgovoru i sretno u novoj sezoni u novom dresu.

- Hvala i vam i pozdrav svim čitateljima!

 

foto: RK CPL

 

OGLAS