OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Leon Vučko

07.08.2016.

Nakon sezone provedene u GRK Varaždin, Leon Vučko prešao je u redove slovačkog prvaka Tatran iz Prešova. Razgovarali smo s Leonom o njegovim i klupskim ambicijama u sezoni koja je pred nama.

Leon, Mago di Umago ti prije svega želi čestitati na transferu u Tatran Prešov!

Što nam možeš reći o samom gradu Prešovu? Kakvi su uvjeti rada?

- Pozdrav svim čitateljima i hvala na čestitci. Grad je lijep, starinske arhitekture jako sličan Varaždinu a ljudi su vrlo pristojni i ljubazni. Uvjeti rada su izvrsni, dvorana koja prima 4.000 gledatelja sa gerflor podlogom, bazenom i teretanom. Kada u svlačionici imate saunu i jacuzzi za oporavak onda znate koji je to nivo. Zbilja, čista petica.

Vratimo se malo unatrag, kaži nam kako je došlo do suradnje sa Tatranom? 

- Tatran je nakon isteka prošle sezone napustio prvi kružni napadač Michal Kopčo (nekadašnji igrač Zagreb Croatia Osiguranja), tražili su zamjenu na toj poziciji, te je došlo do kontakta preko mog zastupnika. Želja je bila obostrana, dogovor je brzo postignut. 

Znamo za operaciju meniskusa, pa odmah da vidimo kako si, kako teče oporavak od operacije?

- Koljeno je u odličnom stanju, zadovoljan sam kako je prošla rehabilitacija i evo, baš sam se vratio s treninga na kojem smo imali regeneracijsko trčanje jer nas ovaj vikend očekuje pripremni turnir u Šali (Slovačka) gdje ćemo odmjeriti snage sa istoimenim domaćinom a još nastupaju i Grundfos Tatabanya (Mađarska) te HC Zubří  (Češka).

Ambicije kluba su velike, vjerojatno je i to razlog za rani start priprema?

- Točno, početak je bio 1.7. Momčad  je prvo bila na visinskim pripremama koje sam propustio zbog operacije i rehabilitacije a onda smo preselili u dvoranu, trener Rastislav Trtik kombinira fizičku pripremu i rad s loptom tako da nam ovaj najzahtjevniji dio priprema lakše pada. Trener je veliki profesionalac koji traži i daje puno rada, a posebno puno pažnje posvećuje detaljima tako da sam zbilja zadovoljan.

Ciljevi kluba u sezoni, tvoji osobni? 

- Ciljevi kluba se znaju, osvajanje prvenstva i kupa Slovačke. Prvi vikend u rujnu igramo kvalifikacije za Ligu prvaka, domaćini smo turnira na kojem se za ulazak u elitno natjecanje bore još Red Boys Differdange (Luksemburg), Riihimaen Cocks (Finska) te viceprvak Slovenije Gorenje Velenje.

- Bit će teško no iskreno se nadam da možemo doći LP što je velika želja kluba kao i mene osobno. Također, ja osobno želim opravdati povjerenje kluba koje su pokazali mojim angažmanom, i sve ću dati u sportskom smislu da se to i ostvari.

Leone, Mago di Umago također želi tebi osobno ali i klubu uspješnu sezonu, te se uskoro čujemo da vidimo kako je prošao uvodni dio sezone.

- Hvala puno i pozdrav svim čitateljima portala Mago di Umago.

 

fotomontaža: Mago di Umago

izvor fotografija: HT Tatran Prešov

OGLAS