OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Lovro Mihić

08.08.2016.

Mago di Umago vs Lovro Mihić koji je ovo ljeto napustio svoj matični klub PPD Zagreb te prešao u redove poljskog viceprvaka Orlen Wisla Plock...

Veliki pozdrav Lovro, kako si i kako se osjećaš u novoj sredini?

- Pozdrav vama i svim čitateljima. Za početak mogu reći da je sve savršeno, upoznao sam se s cijelom momčadi i primljen sam i više nego srdačno, kako od od novih suigrača, stručnog stožera tako i od uprave kluba. Komunikacija je još uvijek na engleskom jeziku ali se trudim što prije naučiti poljski kako bih se maksimalno mogao uklopiti. 

Reci nam kako je došlo do transfera u Wislu

- Krajem prošle sezone sam se odlučio na promjenu sredine. Nisam bio zadovoljan statusom u Zagrebu pa sam krenuo tražiti koje su moguće opcije i na kraju je ispalo odlično, bolje nije moglo. Moji suigrači Sandro Obranović i Stanko Sabljić spojili su me s gospodinom Milanom Jokićem koji je zaslužan za transfer, stupili smo u kontakt s upravom kluba s kojima smo se brzo dogovorili.

- Kako teku pripreme, reci nam nešto o radu s trenerom Piotrom Przybeckim?

- Nakon što sam otpao s popisa putnika za Olimpijske igre dobio sam svega 3 dana odmora koje sam iskoristio za druženje s obitelji i najdražima nakon čega sam se priključio pripremama u svom novom klubu s tjedan dana zakašnjenja, opravdano zbog priprema reprezentacije.

- Treninzi su teški i naporni što je naravno normala za ovaj period. Na jutarnjim treninzima obično radimo na fizičkoj i kondicijskoj pripremi, kombiniramo teretanu i trčanje a poslijepodne je na rasporedu rukomet. Trener je vrlo smiren tip i zna što želi. Bio je veliki igrač pa razumije problematiku treniranja i igranja. Jako pozitivan tip i pristupačan, voli se šaliti i biti u kontaktu sa svakim od igrača što mi se jako sviđa.

Kakav je Plock kao grad, prvi dojmovi?

- U ovo kratko vrijeme koliko sam tu mogu reći da je grad jako zanimljiv. Plock se nalazi uz rijeku Wislu i broji oko 130 000 stanovnika. Stari grad s kojega puca lijep pogled na Wislu je čudesan. Ljudi su vedri i simpatični a u klubu i oko njega je karakteristično da se baš sa svakim, prilikom pozdrava i rukuješ.

Ciljevi kluba i tvoji osobni?  

- Ambicije kluba su kao i svake sezone velike, želimo osvojiti sve što možemo u nacionalnom natjecanju, kako prvenstvo tako i kup. Svjesni smo da će biti teško jer je Kielce koje drži primat u Poljskoj te aktualni europski prvak vrlo jaka momčad i favorit, no pitat će se nešto i nas, siguran sam. U Ligi prvaka želimo dogurati što dalje usprkos teškoj grupi s Barcom, Kielom, Veszpremom, PSG-om, Flensburgom, Silkeborgom i Kadettenom. 

- Naravno da su i moji ciljevi apsolutno vezani uz klupske, želim napredovati u svakom segmentu igre te skupiti minute i iskustvo, zaslužiti poziv izbornika u nacionalnu selekciju i zaigrati u najdražem dresu na nadolazećem Svjetskom prvenstvu koje se održava početkom iduće godine u Francuskoj.

Lovro, hvala na javljanju i razgovoru za portal Mago di Umago. Želimo ti sve najbolje u sezoni koja dolazi te da ispuniš sve svoje i klupske ciljeve. Sretno! 

- Hvala vama na željama i veliki pozdrav svim čitateljima portala.

 

foto: SEHA 

OGLAS