OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Lovro Šprem

13.08.2016.

Poštovani čitatelji, današnji sugovornik portala Mago di Umago je Lovro Šprem, igrač RK PPD Zagreb s kojim smo razgovarali između prvog dijela priprema odrađenih na Rogli i odlaska u mađarsku Tatabanyu na dvije pripremne utakmice protiv domaćina Grundfos Tatabanya Kezilabda Club..

Lovro, dobar dan i prije svega čestitke na rođenju djeteta. Prvi dio priprema odradili ste s klubom na Rogli te nakon nekoliko slobodnih dana odlazite u Mađarsku gdje ćete odigrati dvije prijateljske utakmice. Kako se treniralo na Rogli, zdravstveno stanje u momčadi?

- Dobar dan i pozdrav vama, svim vašim čitateljima i hvala na čestitkama! Najvažnije sto se tiče priprema na Rogli je da je ta faza završila. :-)

- Bilo je stvarno zahtjevno ali svi smo se već psihički spremili za tu fazu. Znamo da bez teškog kondicijskog treninga ne možemo postići ozbiljan rezultat u nastavku sezone i dali smo sve od sebe da stvorimo dobru bazu za nastavak priprema. Zdravsteno stanje je dobro za početak priprema, jedino Tonći Valčić ima ozljedu stopala ali i on bi uskoro trebao nastaviti sa normalnim trenažnim radom.

Trenutno su u tijeku Olimpijske igre gdje se nalaze trener Zagreba i Slovenske reprezentacije Veselin Vujović s nekolicinom igrača (David Miklavčić, Darko Cingesar, Matevž Skok) te hrvatski reprezentativci Zlatko Horvat i Ivan Stevanović. Uz njih nedostaju ozljeđeni Domagoj Pavlović i Luka Šebetić, i gore navedeni Tonći Valčić. Koliko izostanci djeluju na tijek samih priprema i što nam možeš reći o igračkim promjenama (dolasci-odlasci) u momčadi za novu sezonu koja je pred nama?

- Dosta je bilo promjena za novu sezonu koja dolazi a kako ste i nabrojali, bez gotovo cijele jedne postave smo primorani trenirati i igrati do samog starta SEHA lige. Bit će zanimljivo kako ćemo izgledati na terenu u ovom sastavu jer ima nekoliko novih igrača i nekoliko juniora koji su se priključili a trenutno igramo i bez ljevaka na desnom vanjskom. Sve pripremne utakmice će biti sa dosta jakim ekipama a tek kad se vrate igrači i Vujović iz Brazila moći ćemo se uigrati do kraja. Siguran sam da će svi igrači opravdati očekivanja i vrlo brzo se uklopiti u sustav.

Pripremno razdoblje u nastavku donosi nekoliko turnira, pa nam reci kakva su očekivanja na Sparkassen kupu gdje nastupaju PPD Zagreb, HC Nantes, HC Frisch Auf! Göppingen, HC Kadetten Schaffhausen, Füchse Berlin HC TVB 1898 Stuttgart.  Također, par riječi o Marrane Challenge turniru u Francuskoj (RK PPD Zagreb, HC Ivry, HC IFK Kristianstad, HC Dunkerque) gdje bi momčad trebala biti kompletna..

- Od pripremnih turnira prvo očekujemo postići što bolju formu a uz to i pokušati pobjediti svaku utakmicu. Također, cilj je da neke nove ideje uklopimo u sustav igre i prilagodimo se novim rukometnim pravilima.

Dojma smo da će SEHA liga ulaskom slovenskih klubova dobiti na snazi i izjednačenosti , da će biti zanimljivija nego ikada, dok Liga prvaka donosi atraktivne klubove u skupini. Reci nam nešto o osobnim i klupskim ciljevima u Ligi prvaka i SEHA ligi?

- Zadnjih nekoliko godina Zagreb je u uzlaznoj putanji, mi koji smo bili prije par godina mlađi sad smo stasali i već iza sebe imamo par sezona kvalitetne igre. Ove godine svaka utakmica u SEHI i Ligi prvaka će biti na glavu. Rekao bih čak da će ovo biti najzahtjevnija sezona kluba ikad. Cilj je doći na Final four SEHA lige pa tamo pokušati u dvije utakmice ostvariti što bolji rezultat. 

- U Ligi prvaka proći skupinu će također biti vrlo teško ali mislim da imamo kvalitetu i da možemo ostvariti dobar rezultat u grupi i osigurati mjesto u osmini finala. Nakon toga će ponovno nijanse odlučivati za prolazak u svaku iduću fazu pa bi bilo neozbiljno garantirati bilo kakvu pobjedu. Prošle sezone smo vidjeli da možemo sa svima u koštac.

Nekoliko riječi o treneru Veselinu Vujoviću i njegovim metodama rada..

- Vuja je specifičan trener koji želi da mi kao ekipa imamo agresivan karakter u svakoj utakmici, nije bitno da li je utakmica hrvatske lige ili četvrtfinale Lige prvaka. Vidi sitnice u igri koje često donose prevagu i svaki igrač mu je jednako bitan.

Lovro, hvala na razgovoru, portal Mago di Umag želi ti sve najbolje u privatnom životu a u sportskom dijelu želje idu u smjeru ispunjavanja osobnih i klupskih ambicija. 

- Hvala još jednom na željama, uz veliki pozdrav svim čitateljima i vama u uredništvu.

 

fotomontaža: Mago di Umago

izvor fotografija: RK PPD Zagreb

OGLAS