OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago VS Luka Žvižej

28.01.2017.

Nakon uzbudljivih polufinalnih utakmica SP u Francuskoj, utakmica za treće mjesto i brončanu medalju donosi ogled između reprezentacija Hrvatske i Slovenije. Za Mago di Umago ekskluzivno govori proslavljeni slovenski rukometni reprezentativac Luka Žvižej..

Luka, još su samo dvije utakmice ostale do kraja SP u Francuskoj, polako se rukometna groznica privodi kraju. Vaš dojam do sada odigranoga s naglaskom na polufinalne utakmice?

- Sutra se završava SP U Francuskoj u kojem smo mogli vidjeti puno lijepih i dobrih utakmica, puno iznenađenja, pozitivnih i negatavnih, ali na kraju rukomet je taj koji je pobjedio. Vjerujem, da su svi navijači i pratitelji rukometa uživali što je na kraju i najbitnije!

Borba za brončanu medalju dolazi u različitom raspoloženju. Slovenija nakon "laganog" poraza od domaćina Francuske i Hrvatska nakon rukometnog trilera s Norvežanima. Tko je u prednosti?

- Ponovit će se scenarij borbe za broncu iz Španjolske 2013. Igraju dvije reprezentacije, koje se jako dobru znaju, koje će teško iznenaditi jedna drugu. Velika želja za medaljom stoji na obje strane! Prednost i iskustvo igranja za medalje na velikim natjecanjima i uspjesima ima sigurno Hrvatska. Slovenija, prema raspletu kakav je bio, sigurno je odmornija. Jedan dan više odmora znači puno u zaključku teškog turnira.

- Bit će jako zanimljivo u 20.45, a mislim da Slovenija ima šansu pretrčati Hrvatsku i odigrati svoju brzu igru. Vjerujem u to, da mogu ovi momci napraviti ono što nama nije uspjelo u Španolskoj, dobiti prvu medalju na Svjetskim prvenstvima.

Finale, odmoran domaćin Francuska i reprezentacija Norveške nakon 70 minuta igre u polufinalu. Po vašem mišljenju, može li taj detalj biti presudan, i kome dajete prednost u borbi za zlato?

- Finale će biti isto interesantno. Francuska je favorit ali igra Norveške je najbolja na prvenstvu! Reprezentacija koja nije izborila nastup na prvenstvu igra finale, što je moguće samo u rukometu, igra protiv reprezentacije koja je osvojila sve što se može osvojiti više puta! Vidjet ćemo, ako može Norveška ponoviti igru iz polufinala onda će biti Francuskoj teško, Francuskoj koja je dosad igrala koliko je trebala.  

Sa svojim klubom RK Celje u završnoj ste fazi priprema za nastavak sezone, koji su ciljevi?

- Što se tiče ciljeva u Celju, ostaju isti kao što su bili prije početka sezone. Na domaćim takmičenjima osvojiti sva tri pehara, u LP doći minimalno u 1/8 finala a u Seha ligi biti što bolji. 

I za kraj, jedna poruka za sve mlade rukometaše koji žele biti vrhunski sportaši..

Poruka za sve mlade je, da uživate u onome što radite! Budite dobri, živite svoje snove i ne zaboravite školu! Imajte svoje idole i budite bolji od njih, jer jednoga dana ćete vi biti uzor mlađima! 

Luka, u ime redakcije hvala na razgovoru za rukometni portal Mago di Umago, želimo vam uspješan nastavak sezone a večeras navijamo neka pobjedi bolji.

- Hvala vama i uživajte u rukometu večeras!

 

Foto: Luka Žviželj Twitter

OGLAS