OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Marko Buvinić

07.08.2016.

S Markom Buvinićem, dosadašnjim igračem skopskog Metalurga i ovoljetnim pojačanjem viceprvaka Austrije Bregenz Handball obavili smo razgovor nakon prve ovosezonske pripremne utakmice u njihovoj dvorani.

Pozdrav Marko, kako si?

- Pozdrav, evo malo umoran, upravo smo završili s trening utakmicom, protivnik je bio TSV ST. Ottmar St.Gallen (Švicarska). 

Kakav je život u Bregenzu, opiši nam malo grad?

- Za sada nisam uspio puno vidjeti, no i ono malo što sam vidio je zbilja lijepo. Grad moderne arhitekture koji leži na obali prekrasnog Bodenskog jezera

Kako teku pripreme? 

- Pripreme teku odlično, treniramo  jako i dobro. Trener Robert Hedin (član slavne reprezentacije Švedske 90-ih godina prošlog stoljeća, famozni "Benga boys") je pripreme zamislio tako da ujutro odrađujemo trčanje po atletskoj stazi na obližnjem nogometnom stadionu a navečer radimo s loptom gdje i dalje ostaje naglasak na fizičkoj pripremi. Dva put tjedno smo i u teretani u kojoj odrađujemo kružni trening. 

S obzirom da je trener Šveđanin da li to znači da će zonska 6-0 obrana švedskog tipa biti vaš oslonac u igri?

- Tako je. Što se obrane tiče isključivo radimo na zonskoj obrani 6-0, trener me vidi i koristi na poziciji "dvojke". Inače je miran i staložen tip trenera koji ne govori puno ali kad govori ili objašnjava nešto vide se znanje i iskustvo (dva osvojena srebra na Olimpijskim igrama, 1992. Barcelona i 1996. Atlanta, bronca na svjetskom prvenstu 1993. u Švedskoj). Za sada se sporazumijevamo na engleskom jeziku no uskoro ću započeti s učenjem njemačkog jezika, klub mi je osigurao učitelja tako da jezična barijera nije i neće biti problem.

Uskoro (3.9.-4.9.2016.) vas čekaju kvalifikacije za EHF Champions League. Domaćini ste, no grupa je sve samo ne lagana. Kakva su očekivanja?

- Da, polufinale igramo protiv Achilles Bocholt (Belgija) dok je drugi polufinalni par ABC/UMinho de Braga (Portugal) – Maccabi CASTRO Tel Aviv (Izrael). Svi se u klubu nadamo da bi ove godine mogli ući u elitno rukometno natjecanje a za pripremu će nam sigurno dobro doći i dvije utakmice sljedeći tjedan.

O kojim se protivnivima radi?

- Protivnici su nam njemačke momčadi, prvoligaš Goppingen te drugoligaš ThSV Eisenach. Od 19.-20.8. smo i domaćni turnira na kojem nastupaju još SSV Bozen Handball (Italija), BSV Bern Muri AG (Švicarska) te TSV ST. Ottmar St.Gallen (Švicarska).  

Za kraj nam reci o svojim i klupskim ciljevima u sezoni koja je pred nama?

- Pa uz ulazak u skupinu Lige prvaka cilj kluba je i napad na naslov prvaka u nacionalnom prvenstvu Austrije. Aktualni prvak HC Fivers WAT Margareten iz Beča nam je glavni konkurent i dat ćemo sve od sebe da ove godine mi slavimo.

- Uz klupske ciljeve tu su naravno i moji, da napredujem u smislu trenažnog, tehničkog i taktičkog znanja te steknem novorukometno iskustvo.   

Marko, hvala ti na razgovoru i puno sreće klubu i tebi u novoj sezoni. 

- Zahvaljujem, i ja vama želim uspješan nastavak rada te ovim putem pozdravljam sve trenutne i buduće čitatelje portala Mago di Umago

 

foto: Marko Buvinić 

 

OGLAS