OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Martin Marčec

07.08.2016.

U ljetnom prijelaznom roku Martin Marčec, lijevo krilo GRK Varaždin prešao je u redove skopskog Metalurga kojeg vodi proslavljeni hrvatski trener Lino Červar. Razgovarali smo s Martinom o dojmovima i ambicijama...

Pozdrav Martin, što nam možeš reći o novom klubu i gradu, kakav je osjećaj?

- Pozdrav, osjećaj je odličan, doputovao sam u Skopje 2.8. a prvi dojmovi su impresivni. Skopje je predivan grad, puno je veći od mog Varaždina ali ne sumnjam da ću se brzo snaći. Sredina u koju sam došao je izrazito pozitivna, primljen sam toplo, srdačno i sa željom svih u klubu da se što prije uklopim .

Kako se trenira? Svi koji smo imali priliku upoznati gospodina Červara znamo koliko je ozbiljan i pedantan stručnjak te da misli na svaki detalj, zar ne?

- Apsolutno. Pripreme su krenule punom parom, radi se dva put dnevno, svaki trening je zahtjevan i psihički i fizički no isto tako svaki dan je prilika za novo dokazivanje, mogućnost da nešto novo naučim i rastem  kao igrač i osoba. Suigrači i ja vrlo dobro znamo što nas čeka i moramo se jako dobro pripremiti za sve utakmice i izazove koje dolaze.

Kako je došlo do transfera?

- U kontakt s Metalurgom sam stupio krajem svibnja - početkom lipnja. Bila mi je velika čast što se takav klub zainteresirao za mene te smo ubrzo sve dogovorili jer osim SEHA lige, Metalurg ove sezone ponovo nastupa u Ligi prvaka, što je najveća stepenica u mojoj dosadašnjoj igračkoj karijeri. Oduvijek mi je bila želja testirati sebe u okvirima jačih, kvalitetnijih liga.

Planovi kluba za predsezonu?

- Ispred nas je odlazak na visinske pripreme u Mavrovo, a očekuju nas i dva jaka turnira. Na turniru u Struzi uz nas nastupaju još i glavni konkurent u prvenstvu Makedonije Vardar te švedski viceprvak Alingsas i francuski Chartres.

Tvoji osobni ciljevi u novoj sezoni i novom dresu?

- Prvi i osnovni cilj je da svaki dan dajem sve od sebe, želim opravdati na najbolji mogući način povjerenje koje mi je dano i zahvaliti klubu svojim doprinosom na terenu i izvan njega te na  prilici koja mi je pružena. Čeka me mnogo odricanja, rada i discipline jer to sve dolazi s novim i nepoznatim situacijama te teškim utakmicama koje me očekuju ove sezone. No, mislim da svaki igrač to jedva čeka, jer se samo kroz minute u takvim utakmicama sazrijeva i potvrđuje kvaliteta. Iskreno se veselim svakoj utakmici i jedva čekam početak sezone.

Martine, nakon ovakvog razgovora jedino što ti možemo poželjeti je da ostvariš sve što si poželio..Puno sreće u daljnjoj karijeri želi ti portal Mago di Umago.

- Hvala na željama te zahvaljujem uredništvu na razgovoru i želim vam puno sreće u daljnem radu.

 

foto: varazdinske-vijesti.hr

 

OGLAS