OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago VS Mateo Garralda

24.01.2017.

Najavu današnje četvrtfinalne utakmice Hrvatska – Španjolska dao nam je Mateo Garralda, slavni nekadašnji desni vanjski napadač reprezentacije Španjolske i Barcelone koja je držala primat u europskom klupskom rukometu sredinom devedesetih. Zlato na SP, 3 srebra i jedna bronca sa EP, 2 bronce sa OI, čak 6 naslova pobjednika Lige prvaka, 8 naslova prvaka Španjolske te najbolji strijelac španjolske lige svih vremena. Mateo Garralda je trenutno izbornik reprezentacije Čilea koja je kreirala prvo veliko iznenađenje na aktualnom Svjetskom prvenstvu pobijedivši reprezentaciju Bjerorusije.

Pozdrav gospodine Garralda, da se prvo dotaknemo već u svim medijima toliko opjevane pobjede Čilea nad Bjelorusijom?

- Pozdrav svim čitateljima, da, možemo to tako nazvati, naša pobjeda nad Bjelorusima je zbilja bila senzacija. Znam još iz igračkog iskustva kada europske reprezentacije igraju protiv neeuropskih reprezentacija ne ulaze u utakmicu baš maksimalno motivirane.

- Mi smo igrali maksimalno motivirano, dobro smo igrali u fazi obrane, bili smo mentalno jaki iako smo gubili 3 razlike 15 min prije kraja utakamice. Ukazala nam se šansa za preokret i pobjedu u čemu smo na kraju uspjeli i ostvarili za čileanski rukomet jedan od povijesnih uspjeha.

Igrali ste protiv Hrvatske u grupnoj fazi, Vaš dojam o Hrvatskoj reprezentaciji?

- Hrvatska reprezentacija ima velike mogućnosti, čak ih smatram favoritima za naslov na ovom natjecanju. Imaju sjajne igrače, neke sa velikim igračkim iskustvom poput Duvnjaka, Štrleka ali i mlade nadarene igrače kao što su Cindrić, Mihić, Jotić. Ako im se sve poklopi, vjerujem da mogu do kraja.

Da bi se to ostvarilo, Hrvatska prvo večeras mora pobijediti Španjolsku. Kako ocjenjujete dosadašnje igre Španjolske na ovom turniru?

- Iskreno, nisam puno pratio Španjolsku reprezentaciju s obzirom na obaveze koje sam imao kao izbornik reprezentacije Čilea te sam morao biti fokusiran na naše utakmice u grupi. No sa sigurnošću mogu reći da je Španjolska jaka momčad sa odličnim igračima, iskusna i taktički potkovana do maksimuma.

Što onda predviđate večeras u okršaju vaše i naše reprezentacije? Tko će se na kraju veseliti?

- Žao mi je ali ja se iskreno nadam pobjedi Španjolske (smijeh). Kao što sam već naveo, mislim da je Španjolska taktički među najjačim reprezentacijama na ovom turniru dok Hrvatska ima sjajne vanjske pucače, iako možda to još nisu pokazali na ovom turniru. U sudaru ovako snažnih momčadi može se dogoditi svašta, vjerujem da će detalji odlučivati pa bi bilo neozbiljno išta prognozirati.

I još za kraj, bili ste učesnik velikih utakmica, kako u klupskim okršajima u finalima Lige prvaka između Barcelone i Zagreba sredinom devedesetih, u reprezentativnom dresu na SP u Portugalu i Tunisu. Vaša sjećanja, uspomene?

- Ooooh (dugi uzdah), sjećam se tih utakmica kako da ne no iskreno, ne razmišljam puno o tome, to su lijepa ali prošla vremena, od sjećanja se ne živi. Danas sam potpuno fokusiran na trenersku karijeru i kamo sreće da kao trener ponovim barem dio uspjeha koje sam ostvario kao igrač.

- Sreo sam i na ovom prvenstvu neke učesnike tih velikih utakmica, pozdravili smo se i malo popričali o tim vremenima. Uvijek će mi ostati u sjećanju dvorana u Zagrebu (Ledena dvorana) koja bi svaki put bila ispunjena do posljednjeg mjesta i atmosfere u njoj, to je bilo nešto posebno.

Gospodine Garralda, zahvaljujemo na razgovoru za naš portal i želimo Vam puno uspjeha u daljnjoj trenerskoj karijeri.

- Nema na čemu, hvala i vama i pozdrav svim čitateljima portala.

Foto: chile.as.com

OGLAS