OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago VS Miha Žvižej

26.01.2017.

Danas se igra prva polufinalna utakmica svjetskog rukometnog prvenstva između domaćina Francuske i reprezentacije Slovenije. Za Mago di Umago govori povremeni slovenski reprezentativac i kružni napadač francuskog Montpelliera Miha Žvižej..

Miha, na SP u Francuskoj došli smo do polufinala i borbi za medalje. Bilo je velikih iznenađenja do sada, kako si ti to doživio?

- Iskreno, kada je prvenstvo počelo, bilo mi je malo dosadno. Nismo vidjeli niti jedno iznenađenje i ekipe za koje sam mislio da mogu napasti velike, odigrale su katastrofalno. Tu prije svega mislim na Argentinu, Japan i Brazil.

- Ali, drugi dio turnira, totalno drugačiji rukomet...potpuno "neki novi" Mađari, Norvežani i Katar...po mom mišljenju, pravo prvenstvo počelo je s drugim krugom i osminom finala.

Slovenija je u euforiji, javnost je oduševljena Veselinom Vujovićem i igračima, igra se polufinale Svjetskog prvenstva, protivnik je domaćin Francuska. Može li ta zajednička energija povesti Sloveniju do pobjede i povjesnog plasmana u finale?

- Iskreno...znamo da će biti jako teško, trebamo odigrati super i uhvatiti Francuze u lošem danu. Moramo biti brzi i imamo šansu pobijediti.

Druga polufinalna utakmica, dvoboj Hrvatska - Norveška. Što očekuješ?

- Očekujem jako dobru utakmicu, razvoj same utakmice dosta ovisi o šuterskoj formi Norvežana...ali mislim da će na kraju Hrvatska rutinirano u finale.

Poznajemo te kao aktivnog vrhunskog sportaša koji dijeli impresije sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Koliko je to važno za jednog rukometaša u današnjem sportu, kako ti gledaš na to?

- Meni nije to toliko važno samo jer sam sportaš, ali ipak na ovaj način ojačaš svoj komercijalni interes i neke stvari idu lakše. Želim taj dio odvojiti od rukometa kako bih otvorio i neka druga vrata u svom životu.

- Sigurno je također da u današnjem vrhunskom sportu komunikacija s ljudima koji te prate je vrlo bitna i društvene mreže su idealan alat za to. Tu prije svega mislim na YouTube i Instagram, ali aktivan sam i na Fb i Twitter kanalima.

Miha, hvala na razgovoru za Mago di Umago, želimo ti uspješan nastavak sezone i što reći za kraj, nego.. #SEEYOUINTHEFINAL 

- Baš mi je žao da ne mogu navijati za Hrvatsku u finalu jer će igrati protiv Slovenije #SEEYOUINTHEFINAL #SLO-CRO...ali osim toga...Hrvatska, Miha te voli! Bok svima!

 

Foto: Miha Žvižej Twitter (p.s. obavezno posjetiti Mihine kanale na društvenim mrežama) 

 

OGLAS