OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Mago di Umago vs Tanja Klarić

08.09.2016.

Razgovarali smo sa Tanjom Klarić (ex. Kiridžić), bivšom reprezentativkom Hrvatske i jednom od nekadašnjih naj strijelkinja 1. Hrvatske lige. Tanja danas živi i igra u franscuskom Strasbourgu.

Pozdrav Tanja, kako si, kakav je život u Strasbourgu?

- Pozdrav svim čitateljima portala, ja sam odlično a život u Strasbourgu je jako lijep. Zbilja sam sretna ovdje gdje živim sa svojim suprugom koji radi i igra košarku i slobodno mogu reći da je ovo naš drugi dom.

- Ljudi su topli, srdačni, voljni pomoći a grad je prekrasan. Puno se lijepoga ima za vidjeti, jedino što mi (im) fali more ali imaju jako lijepa jezera, priroda je općenito prekrasna. Život u Strasbourgu je jedno lijepo iskustvo, kako rukometno tako i osobno.

Opiši nam ukratko svoje rukometne početke, kako i zašto rukomet?

- Rukometom sam se počela baviti sa 14 godina u rodnom gradu u Puli (klub Arena Pula). Odrasla sam u ulici gdje je bilo jako puno djece koja je već trenirala rukomet pa tako gdje svi tud i ja (smijeh). Svidjelo mi se i evo, od dječje znatiželje rukomet je postao moj životni izbor i put u kojem sam već 16 godina.

Koji su treneri koji su najviše utjecali na to da zavoliš rukomet i pomogli ti svojim znanjem da dođeš na razinu profesionalca?

- Imala sam sreću raditi sa puno vrhunskih stručnjaka ali izdvojila bih dva imena koja su posebno utjecala na mene. To su gospođa Slavica Bonić koja me stvarno puno naučila na samom početku treniranja i igranja u Puli te Nedeljko Lalić koji je i dan danas u klubu Arena Pula gdje radi odličan posao sa mladim igračicama te im i ovim putem čestitam na ulasku u 1.ligu i želim puno sreće.

Dugo si igrala u svom matičnom klubu u kojem si stasala u jednog od najboljih srednjaka lige i top strijelca. Kako je tekla tvoja daljnja karijera?

- U Areni sam bila od svoje 14.do 25.godine nakon čega odlazim u ŽRK Split no tamo ostajem samo dva mjeseca jer dobijam ponudu od Podravke Vegete koja se ne propušta. Tamo ostajem do kraja sezone gdje osvajam kup i prvenstvo Hrvatske te sam igrala i Kup kupova.

- 2013.godine započinje i moja inozemna karijera, odlazim u Slovačku, točnije u klub Iuventa Michalovce sa kojim sam osvojila kup i prvenstvo Slovačke te WHIL ligu (Češko-Slovačka liga).

- Nakon te sezone selim u Francusku što je oduvijek i bila moja želja, u klub Achenheim-Truchtersheim Handball koji igra 3.francusku ligu i tamo ostajem dvije sezone u kojima sam obje sezone bila izabrana za najboljeg srednjeg vanjskog lige. Potom selim u Strsasbourg gdje sam i danas, u klub Asptt Strasbourg Handball koji se također natječe u 3.ligi ali sa velikim ambicijama za ulazak u viši rang.

Tanja, s obzirom na veliko iskustvo i karijeru, možeš li nam sastaviti svoju "best of " sedmorku s kojom si dijelila ili dijeliš svlačionicu?

- Naravno, imala sam čast igrati sa sjajnim igračicama i reprezentativkama pa izabrati po jednu na svakoj poziciji nije baš lagan posao ali moja sedmorka bi izgledala ovako:

Lijevo krilo: Vedrana Basta ex Marković

Desno krilo: Aneta Benko ex Peraica

Pivot: Katarina Ježić

Lijevi vanjski: Sanja Damnjanović

Srednji vanjski: Miranda Tatari

Desni vanjski: Žana Marić

Golman: Marta Žderić

 

Tanja, zahvaljujemo na razgovoru za portala Mago di Umago te želimo svu sreću u daljnjoj karijeri.

- Hvala i vama i pozdrav svim čitateljima.

 

fotomontaža: Mago di Umago

OGLAS