OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Najavljujemo Euro U18 (m) u Hrvatskoj

10.08.2016.

Hrvatska je domaćin Europskog kadetskog prvenstva za muškarce (U18) koje će se od 11.8. – 21.8. odigrati u Koprivnici i Zagrebu. Najavu prvenstva dao nam je izbornik reprezentacije Hrvatske Luka Panza.

Pozdrav izborniče, evo nakon dugih priprema u kojima ste za kraj odigrali dvije pripremne utakmice s reprezentacijom Danske (pobjede 34:31, 35:30) kako ste zadovoljni odrađenim i kakvo je zdravstveno stanje u momčadi pred sam početak Eura?

- Pozdrav vama i čitateljima, stanje u momčadi je odlično, dobro smo radili te svi zajedno jedva čekamo početak prvenstva. Pripreme smo otpočeli vrlo pažljivo, posvećeni predradnjama za napore koje su očekivali momčad i to u vidu rehabilitacije, oporavka i prevencije od ozljeda. Svi oni na koje smo računali od početka, zdravi su i spremni za sve izazove koji nas očekuju.

Smješteni smo u skupinu C gdje nas uz Češku i Švedsku na samom otvaranju čeka Island. Prognoza?

- Island je prvi protivnik, nezgodna momčad koju smo vjerujem dobro „snimili“ te puno pažnje tijekom samih priprema posvetili upravo njima. U razgovoru s igračima poseban naglasak je bio uprao na kvalitetnom otvaranju prvenstva tako da mogu reći da mirno čekamo tu utamicu iako svaki početak velikog natjecanja donosi dodatni pritisak i posebnu tenziju. Budemo li na svom nivou mislim da neće biti problema i da ćemo upisati prve bodove na otvaranju Eura.

Ostatak skupine?

- Švedska je predstavnik skandinavske škole rukometa prema kojoj imam poseban respekt kao i prema reprezentaciji Češke no bez imalo prepotencije smatram da će se na ovom prvenstvu više drugi morati baviti nama a ne mi drugima, što sigurno ne znači da ćemo protiv ikoga na ovom prvenstvu u utakmicu ući olako ili bahato. Dapače, od prvog zvižduka bez obzira tko je s druge strane moramo ući koncentrirano, razmišljajući o našoj igri, maksimalno borbeno respektirajući protivnika te ići utakmicu po utakmicu.

Favoriti prvenstva, vaše viđenje?

- S obzirom na mladost momaka koji predstavljaju svoje zemlje i relativno neiskustvo igranja velikih utamica malo je nezahvalno prognozirati poredak, no mišljenja sam da će o medaljama i poretku za vrh odlučivati zemlje koje ulažu najviše sredstava u rukometni razvoj i rad s mladima. Tu prije svega mislim na skandinavske zemlje, Njemačku, Španjolsku i Francusku, no ne nužno tim poretkom. Srbi i Slovenci također imaju zanimljive momčadi u ovom godištu, no kao što sam ranije rekao, mislim da će se tu nešto pitati i nas.

U nadjelju je završeno Europsko juniorsko prvenstvo u Danskoj (U20) na kojem su mladići Hrvoja Horvata i Borisa Lisice ostvarili zapažen rezultat osvojivši visoko 4. mjesto. Vaš komentar?

- Iako smo se već čuli gdje sam im interno čestitao, želio bih iskoristiti ovu priliku te javno čestitati svim reprezentativcima, kolegama Horvatu i Lisici te cijelom stručnom stožeru koji su uložili ogroman trud i odradili veliki posao.

- Iskreno sam ponosan na njih jer ući među 4 reprezentacije u Europi u juniorskoj konkurenciji je veliki i hvale vrijedan rezultat i iskreno mi je krivo i žao što na kraju nisu nagrađeni medaljom jer to su svojim radom i odricanjem od početka priprema do zadnje utakmice za broncu u potpunosti zaslužili.

Izborniče, zahvaljujemo na razgovoru te vama i reprezentaciji uredništvo portala Mago di Umago želi sve najbolje, visok plasman i naravno medalju na predstojećem prvenstvu.

- Hvala vam na željama i pozdrav svim čitateljima.

 

fotomontaža: Mago di Umago

izvor fotografija: Twitter / Luka Panza 

  

OGLAS