OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

Nedeljko Lalić VS Vojislav Vujić

01.10.2016.

Analizu dosadašnjih nastupa svojih ekipa te najavu istarskog derbija, prvog nakon 2012. godine koji se igra danas u umaškoj Školskoj sportskoj dvorani s početkom u 17:30 dali su nam treneri ŽRK „Arena“ Pula Nedeljko Lalić i ŽRK Umag Vojislav Vujić.

Pozdrav,  kratak komentar dosadašnjih nastupa u 1.HRL?

Nedeljko Lalić: - Mi smo izuzetno sretni i zadovoljni učinjenim do sad, mogu reći da su jedina rezultatska  iznenađenja koja su se desila do sada u 1. HRL upravo naši rezultati gdje smo odigrali neriješeno protiv favoriziranog domaćina Trešnjevke u 1. kolu te pobijedili stabilnog prvoligaša ŽRK Dugo Selo 55 u Puli u 2. kolu.

- Osjećam da smo napravili pomak prema naprijed u našoj igri i prvi korak prema željenom cilju a to je očuvanje prvoligaškog statusa. Imamo mladu ekipu željnu dokazivanja koju mahom čine djevojke 98. godište u kojoj su nositelji dvije kadetske reprezentativke Hrvatske, Katja Mikolić i Antonia Čivljak, tako da je mladost ta koja nas vuče i daje pozitivnu atmosferu u radu, ambiciji i želji za sportskim uspjehom.

Vojislav Vujić: - U dosadašnje dvije utakmice koje smo odigrali vidio sam dva lica, lice ekipe koja igra kod kuće te lice ekipe koja igra u gostima. Nakon sjajnog otvaranja prvenstva i odlične igre u 1. kolu protiv ŽRK Zamet, koja je bila prava utakmica u svakom smislu došli smo u Bjelovar gdje ulazak u utakmicu te cijelo 1. poluvrijeme moramo što prije zaboraviti da se više ne ponovi. Drugo poluvrijeme smo se konsolidirali, odigrali odlično te na kraju bili u prilici uzeti bod(ove) no to nam nije uspjelo tako da ne mogu biti zadovoljan jer sam od gostovanja ipak očekivao više od minimalnog poraza.

Sutrašnji derbi, očekivanja?

Nedeljko Lalić: - Mislim da je u ovom srazu Umag apsolutni favorit s obzirom na igračko iskustvo, širinu igračkog kadra koji dugi niz godina igra prvu ligu. Za Umag igraju iskusne igračice koje sam i ja trenirao u Areni (Kornelija Gašić i Ana Jajčević) u zadnoj prvoligaškoj epizodi. Dolazimo s namjerom odigrati kvalitetnu utakmicu i željom da pružimo žestoki otpor domaćinu. Nastojat ćemo utakmicu što je dulje moguće držati u rezultatskoj neizvjesnosti.

Vojislav Vujić: - Bit će dosta teško, neizvjesna utakmica u svakom pogledu ali očekujem našu pobjedu. Ipak igramo kod kuće, u svojoj dvorani, pred našim navijačima, iskusnija smo ekipa i mislim da smo blagi favoriti. Očekujem Arenu koja će se hrabro postaviti, bez kompromisa i ako mislimo uzeti bodove ne smijemo ih podcijeniti ni u jednom trenutku. Na kraju krajeva naše suparnice su to pokazale u 1.kolu kad su pomalo nes(p)retno prokockale pobjedu protiv Trešnjevke u Zagrebu i odnijele (samo) bod.

 

Trenerima želimo dobar susret i odličan rukomet, a sve zaljubljenike u ovaj sport još jednom podsjećamo na prijenos susreta u 17:30 koji možete pratiti na Mago di Umago, portalu modernog rukometa.

 

fotomontaža: Mago di Umago

 

OGLAS