OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

"Stefi"

03.10.2017.

Stefan Vujić govori što je presudilo kod odlaska iz PPD-a, kako je živjeti u Bukureštu te što nosi budućnost. 

Svoje prve rukometne korake radi u RK Umagu nakon čega prelazi u susjedni Poreč gdje je bio najbolji strijelac Premijer Lige. Tada privlači pažnju francuskog prvoligaša, jednog od najboljih klubova i stalnog člana europskih natjecanja - HC Nantes gdje se zadržava jednu sezonu.

 

                                         

 

Nakon druge sezone u Francuskoj i godine u Istres-u Stefan se vraća kući u najbolji hrvatski klub PPD Zagreb.

Vujić inače dolazi iz rukometne obitelji, otac i stariji brat bavili su se rukometom i ne trebate puno pogađati što je značilo kada je stigao poziv iz PPD-a. Dakle, Stefan, kako je igrati u PPD-u  i okusiti slast igranja u Ligi prvaka?

"Kada je stigao poziv iz PPD-a to je bilo ostvarenje dječačkog sna, nisam previše razmišljao i odmah sam znao da tamo želim nastaviti karijeru. Igranje u PPD-u omogućilo mi je da skupljam iskustvo i igram na najvišoj razini klupskog rukometa. Upoznao sam prekrasne ljude kako u klubu tako i oko njega, u svakom slučaju lijepo iskustvo."

Stefan Vujić za RK PPD Zagreb nastupao je u sezonama 2015./16. te 2016./17. u kojima je u najelitnijem natjecanju klupskog rukometa, Ligi prvaka, postigao 43 gola i igrao bitnu ulogu u "rosteru". Nakon dvije sezone odlučio je otići. Zašto? 

"Do transfera , odnosno odlaska iz PPD-a nakon dvije predivne godine došlo je isključivo radi nepovjerenja određenih ljudi u klubu te sam došao do zaključka da je vrijeme za novu stranicu moje karijere. Smatram da je to bila najpoštenija odluka prema klubu kao što je PPD Zagreb ali i prema sebi samome."

 

                                           

 

Nakon dvije godine u PPD-u odlazi u domovinu Mariana Cozme i Vasila Stinge gdje danas nastupa za CSA Steaua Bucuresti.

Punim imenom CSA Steaua HC Bucuresti dio je sportske organizacije pod koju spadaju nogometne, košarkaške, rukometne i hokejaške selekcije. Zanimalo nas je kakvi su uvjeti treniranja u jednoj takvoj instituciji i kako je živjeti u gradu gdje je Steaua  "bog i batina"? 

"Prije svega moram reći da se Bukurešt i općenito Rumunjska, kosi sa svim pričama negativnog konteksta koje sam čuo prije dolaska. Grad je prekrasan, čist i uredan, prepun parkova i jezera, s različitim sadržajem u kojem se svatko može pronaći."

Što se tiče Steaue i rukometa ….

"Steaua se puno pojačala ove godine te je samim time podignuta ljestvica što se tiče iskoraka u ligi ali nitko iz uprave ne stavlja pritisak na nas igrače i trenera. Osobno smatram da imamo kvalitetu boriti se za sam vrh rumunjske lige što smo do sad i pokazali. Liga je odlična, vrlo izjednačena, nema lakih utakmica."

 

                                          

 

Velika želja za napretkom u rumunjskom rukometu vidljiva je i po njihovoj reprezentaciji. Naime španjolski stručnjak, dugogodišnji golman Barcelone i španjolske reprezentacije, Xavi Pascual osim što vodi Barcelonu, od lipnja 2016. obnaša dužnost izbornika Rumunjske rukometne reprezentacije.

Steaua također ima novog trenera, kakva su tvoja iskustva s njim? 

"Trener je mlad , ne po godinama već po stažu, izuzetno je posvećen onome čime se bavimo te isto to traži od nas, iako smo nova momčad rano smo započeli s pripremam i njegov dobar rad i puno pripremnih utakmica omogućilo nam je da se uigramo i upoznamo. Komunikacija momčad – trener je odlična, svatko zna što mu je činiti i koje mu je mjesto u ekipi."

Da li ima nešto što bi nam za kraj dodao kako bi još bolje upoznali rumunjski rukomet?

"Evidentno je da se Rumunji žele vratiti u vremena kada su bili apsolutna rukometna velesila ali isto tako su svjesni da ne ide sve preko noći. Od predsjednika do igrača svi rade i uče kako bi vratili rukomet u Rumunjskoj tamo gdje je nekad bio. Uvjeti za nas su skromni, ali maksimalno iskorišteni. Apsolutno svi su posvećeni zajedništvu jer znaju da se samo tako može ići naprijed i rasti iz dana u dan."

Stefan, hvala ti na razgovoru i puno sreće u daljnjoj karijeri želimo.

"Hvala i vama i lijep pozdrav svim čitateljima portala."

 

Foto: Stefan Vujić FB / Steaua Handball FB

 

OGLAS