OGLAS

Faceboook Tweeter RSS

"Vjerujem da će dečki već danas protiv Norveške pokazati pravo lice hrvatske reprezentacije!"

20.01.2018.

Mago di Umago vs Ante Babić

Ante Babić, stalni član mlađih nacionalnih selekcija Hrvatske koji je ovo ljeto iz zagrebačke Dubrave prešao u slovački Tatran iz Prešova, klub koji od ove sezone ima jak hrvatski štih. Trener je bivši trofejni reprezentativac i izbornik Slavko Goluža a uz Antu svlačionicu dijele još desni vanjski Bruno Butorac i kružni napadač Leon Vučko.

Pozdrav Ante, kako si se snašao u Tatranu, koje su razlike između igranja u Premijerki i Slovačkoj i općenito životu u Prešovu? 

- Pozdrav svima, za mene kao mladog igrača je sigurno velika razlika izmedju Tatrana i Dubrave. Tatran igra puno jače utakmice (Seha liga,EHF Cup) ali i broj utakmica je puno veći, jer igramo i slovačko prvenstvo uz sve to tako da nam je raspored dosta zgusnut i prakticki smo stalno u autobusu i na cesti.

- Naravno, za mene kao mladog igrača mislim da je to dobro jer imam puno više prilika za učiti i napredovati kao igrač.

Vodi te bivši izbornik reprezentacije Slavko Goluža, dosadašnja iskustva?

- Mislim da nije potrebno napominjati što je trener Goluža prošao kao igrač i trener stoga je na nama samo da ga slušamo i učimo. Do sad  smo odradili poprilično dobar posao u SEHA ligi a i ulazak u skupinu EHF kupa smatram uspjehom tako da mislim da smo uz trenera na dobrom putu.

Izvukli ste poprilično nezgodnu skupinu (SKA Minsk, Silkeborg i Magdeburg), imate li šanse za prolazak?

- Da, dobili smo poprilično tešku skupinu. Meni osobno je to drago jer ćemo imati prilike igrati i boriti se protiv top europskih momčadi. Naravno da će biti teško ali mislim da smo dobra momčad i da će se u tim utakmicama nešto pitati i nas.

U tijeku je  Europsko prvenstvo, sigurno pratiš  iz „daleke“ Slovačke događanja u i oko reprezentacije Hrvatske, kako komentiraš igru i rezultate? Linov izbor?

- Hrvatska ima super igrače koji igraju po cijeloj Europi u vrhunskim klubovima tako da tko god je bio ili je trenutno u 16 najboljih to je sigurno i zaslužio. Mislim da imamo odličnu reprezentaciju i da će ti momci napraviti nešto veliko.

- Utakmica protiv Švedske je vjerujem bio samo loš dan naših momaka dok je Bjelorusija bila težak protivnik jer su i mediji i navijači što se te utakmice tiče i prije nego je ona počela upisali nove bodove. Takve utakmice je jako teško igrati, pogotovo nakon teškog poraza od Švedske ali vjerujem da će dečki već danas protiv Norveške pokazati pravo lice hrvatske reprezentacije!

Ante, hvala na razgovoru za portal i puno sreće u daljnim nastupima treneru Goluži, Leonu, Brunu i tebi kao i cijeloj momčadi u utakmicama koje vam slijede.

- Hvala vama, pozdrav čitateljima i sretno reprezentaciji u daljnjem tijeku natjecanja.  

 

Foto: SEHA 

 

OGLAS